Fauly? Málem jsme si to pokazili. Musíme se poučit, ví Jiříček

Foto: Martin Voltr

(EDMONTON, od našeho zpravodaje) Po pozitivním testu na covid-19 se původně nevědělo, zda start odloženého juniorského šampionátu stihne. David Jiříček ale nakonec do úvodního zápasu se Slovenskem naskočil. Na ledě strávil více jak dvacet minut, připsal si jednu asistenci a odnesl si i cenu pro hráče utkání.

Z finální přípravy na šampionát vás vyřadil covid, první utkání jste ale nakonec stihl. Jak jste se cítil?
Abych řekl pravdu, už se mi hrálo trochu líp. Začátek zápasu byl vlastně v osm večer českého času, což nebylo úplně ideální. Na druhou stranu, mohlo být i hůř. Naštěstí se hrálo aspoň od místního poledne.

Jak moc vás covid zasáhl?
Spíš po tréninkové stránce než po zdravotní. Fyzicky jsem byl fit, pět dní jsem ale nebyl na ledě. Pak jsem se na něj sice dostal, ale pořád to samozřejmě nenahradí trénink s týmem.

Proti Slovensku jste jel hned dvakrát sám na bránu, což se obránci nestává tak často. Mají si na to u vás fanoušci zvykat?
Myslím si, že ne, to byla ojedinělá situace. Bohužel jsem z toho nedal gól. Zakončení jsem podle mě neprovedl úplně ideálně, do příště musím nájezdy zlepšit.

Co jste říkal na vaši týmovou hru?
Byly tam podle mě pozitivní věci, máme se od čeho odrazit. Víme také, kde v čem jsme dělali chyby. Pozítří jdeme do dalšího zápasu a budeme chtít vyhrát znovu. V posledním přípravném utkání jsme s Finskem prohráli, takže mu máme co vracet.

Začátek duelu vyšel lépe Slovensku, které vstřelilo dva góly. Co se stalo?
Neřekl bych, že to byl úplně hrozivý start. Šance jsme měli, jen jsme je neproměnili. Je jedině dobře, že jsme to otočili a dokázali se za stavu 0:2 zvednout.

„Šlo čistě jen o to, jak se David bude cítit. Dal si jeden trénink a řekl, že může hrát. Tím to bylo vyřešené.“

Slováky jste už v úvodním dějství výrazně přestříleli. Bylo to tedy spíše o tom nezpanikařit a věřit si?
Přesně tak. Samozřejmě jsme v první třetině nehráli úplně nejlépe a museli si v kabině něco říct. Poté jsme Slováky zatlačili a ukázali, že jsme lepší tým. Pak jsme si to ale na konci zápasu málem pokazili.

Po vašem faulu na brankovišti dostal soupeř k dispozici přesilovku pět na tři, ve které se nadechl k následnému vyrovnání. Je z toho poučení pro příště?
Určitě, byla to chyba z mojí strany. Snažil jsem se vyklidit brankoviště a byl z toho faul. Nemyslím si, že atakování protihráče bylo v této situace špatně. Je ale jasné, že do toho nemůžu jít krosčekem. Naštěstí to pak Gabriel Szturc vzal na sebe a zachránil nás.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz