Finále Stanley Cupu? V Bell Centre se krčí pár fanoušků, před halou slaví davy

Foto: Francois Lacasse, golfdigest.com

6. července 2021, 19:06

Jiří Lacina

Lhostejno, že je velká část země proočkovaná. Lhostejno, že v létě snáší sluncem dobité organismy jakoukoli infekci lépe. Lhostejno, že některé země už reflektují korona virus jako jinou běžnou sezónní chřipku. Kanadská hygiena zůstává striktní.

Hokejový Bell Centre je tak i na finále zaplněn jen velmi spoře. Kdo se díval na poslední dva duely, musel vidět ty mraky prázdných sedaček. Do haly smělo jen 3 500 diváků. Že proto lidé sledují poslední boje o Stanley Cup hlavně z tepla domovů? Nenechte se vysmát.

Vysněná série přitahuje pozornost a hokeji zaslíbený Montreal si jí chce užít.

Zástupy lidí se koncentrovaly v okolí haly a v ulicích Montrealu, kde sledovaly a následně slavily vítězství vydolované z prodloužení čtvrtého klání. „Dav byl po vítězství 3:2 u vytržení. Lidé skandovali, odpalovali dělobuchy. Do akce byli nasazeni policejní těžkooděnci,“ píše montrealský CTV News.

Starostka Montrealu Valerie Plante nechala na podporu fandů Canadiens na promenádě v Olympijském parku nainstalovat obrovskou televizi, podle dostupných informací v souladu s hygienickými předpisy. Podobná projekce jela i v oblasti Quartier des spectacles.

„Vyhrajeme, stoprocentně. Mužstvo ví, že za nimi celé město stojí,“ sděloval rozechvěle novinářům fanoušek Andrew Fata.

„Vyhrajeme, stoprocentně. Mužstvo ví, že za nimi celé město stojí.“

Lidé se na různých místech shromažďovali už od pondělního odpoledne, atmosféra odpovídala důležitosti zápasu. Skandování „Go Habs Go“ naráželo nezřídka na policejní příslušníky a bariéry, které hlídaly zejména okolí Bell Centrea.

Pro srovnání dodejme, že v Tampě Bay chodí na finále 16 300 fanoušků, což je 85% Amalie Areny.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz