Flek: Vyvěšené dresy? To jsem ještě nezažil. Doufám, že jsme si je zasloužili

Jakub Flek | Foto: Ivo Dostál a Vít Golda, hc-kometa.cz

29. prosince 2022, 14:20

Jakub Ruč

Brněnská Kometa se propadá do čím dál tím větší krize. Za tři body vyhrála naposledy v polovině listopadu, od té doby uzmula jen dvě utrápené výhry po prodloužení a nájezdech. Trápení pokračuje i s novým koučem Patrikem Martincem, po pondělní kanonádě 2:7 v Třinci se navíc pod kotlem brněnských fanoušků objevily vyvěšené dresy všech hráčů.

Na ty, kteří ve středu večer navštívili Winning Group Arenu, tak před začátkem zápasu s Hradcem Králové čekal jen těžko uvěřitelný zjev.

K tomu, jak se trikoty k divákům dostaly, se však nikdo vyjadřovat nechtěl.

„Je to otázka na vedení klubu, zeptejte se pana Zábranského, nebo někoho pověřeného. Já jsem tady od toho, abych hrál hokej,“ mlžil na tiskové konferenci Jakub Flek.

Frustrace v Brně se tak z ledu poprvé výrazněji promítla i do prořídlých tribun.

„Fanoušci jsou nespokojení, na což mají naprosté právo. Spokojený není ale ani nikdo z nás na ledě. Visely tam naše dresy, nic podobného jsem ještě nezažil. Kotel nás ale celý zápas podporoval, za což mu patří dík,“ pokračoval viditelně opařený Flek.

„Fanoušci jsou nespokojení, na což mají naprosté právo. Spokojený není ale ani nikdo z nás na ledě. Kotel nás ale celý zápas podporoval, za což mu patří dík."

Kromě dresů se pod nejhlučnější brněnskou tribunou jímal i transparent s jasným vzkazem: Dnes hrajete o své dresy! „Já doufám, že jsme si dresy zasloužili. Je na každém z nás, abychom si sáhli do svědomí a mohli se podívat do zrcadla. Já jsem neviděl nikoho, kdo za tým nebojoval,“ ujišťoval rychlonohý útočník.

K jistému zlepšení na ledě ale přeci jen došlo. Utrápený herní projev vystřídal tvrdý boj se spoustou potyček a emocí. „Je to pořád to samé dokola, můžeme se plácat po zádech, že jsme bojovali, ale dokud nebudeme vyhrávat, tak to dobré nebude. Konečně jsme do toho ale pustili aspoň trochu zdravých emocí,“ hodnotila utkání brněnská devítka.

Kometa nad Mountfieldem dlouho vedla, nicméně v závěrečném power play potrestal domácí pasivitu Lukáš Cingel, jenž vyrovnal na 2:2. „Je až neuvěřitelné, kolikrát jsme takhle v závěru přišli o vedení. Šla tam přihrávka zespodu, na modré do toho plácl a spadlo to tam,“ popisoval klíčovou situaci Flek.

„Je až neuvěřitelné, kolikrát jsme takhle v závěru přišli o vedení."

V pasivní hře pokračovali domácí i v prodloužení, čehož Východočeši do puntíku využili. Henri Kiviaho se totiž z branky přesunul na střídačku a hradecká čtveřice marně bránící Brňany vyždímala tak, aby Lukáš Cingel svým druhým gólem zápasu definitivně rozhodl.

„Bylo nepříjemné hrát proti čtyřem. Prostě to zkusili, je tam risk, že když se dostaneme na puk, můžeme trefit prázdnou bránu. I z těchto věcí se musíme poučit, sezona je ještě dlouhá a já věřím, že jsme se tímto výkonem nastartovali a půjdeme už jenom nahoru,“ zakončuje bronzový medailista z Tampere.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz