Francouz ho pustil do brány. Už jsem si chtěl zachytat, culí se Lukáš Horák

Foto: hokej-litvinov.cz

28. února 2015, 14:15

Ondřej Vlk

Verva je doma k neporažení! Již desátá výhra v řadě v domácím prostředí to je vizitka hokejového Litvínova. Domácí už neměli o co hrát? Omyl! Severočeši rozhodně nerozdávají body na potkání, i přesto, že už mají jistou druhou příčku. Chemici si tak nadále vylepšují klubový rekord a jejich bodové konto překonalo magickou stovku. Tentokrát jejich formu odnesla Sparta, která v utkání sice předvedla obrat, ale po skvělé třetí třetině nakonec zůstávají tři body za výhru 5:3 v Litvínově.

Do utkání nastoupila litvínovská jednička Pavel Francouz, ale po první třetině byl za stavu 2:0 pro domácí vystřídán a nastoupil tak náhradník Lukáš Horák. Litvínovského mladíka nečekalo lehké přivítání, po laciné brance se však oklepal a po skvělém obratu ve třetí třetině dovedl svůj tým k vítězství.

Proč jste naskočil do druhé třetiny. Byl to nějaký překvapivý tah?
Chtěl jsem chytat, tak mi náš trenér brankařů Zdeněk Orct a Francík vyšli vstříc. Už jsem dlouho nechytal, tak jsem si to chtěl znovu osahat.

Stalo se něco Pavlu Francouzovi, že z utkání odstoupil?
Ne, Pavel je v pořádku. Chtělo se mi chytat, tak jsem tam od druhé třetiny šel a kluci mi vyšli vstříc. Naposledy jsem chytal na Spartě, tak jsem si to chtěl zopakovat a Spartu už konečně porazit.

Proč jste nechytal už od začátku utkání?
V první třetině jsem si řekl, že se mi chce dnes nastoupit. Po první třetině jsem šel za trenérem Orctem a on i Francík s tím neměli problém.

Po nástupu jste brzo inkasoval a nakonec skončili ve vaší síti tři branky. Jak byste ty situace popsal?
To se stává, jsem rád, že jsme nakonec získali tři body. Bylo to těžké, ale věděl jsem, do čeho jdu. Tušil jsem, že to nebude nic jednoduchého, ale nakonec to bylo vítězné a jsem za to rád.

Co jste říkal po první nešťastné brance, kterou jste dostal z poměrně velkého úhlu?
Bohužel stalo se, ale jsem rád, že mě to nezlomilo a po zbytek utkání jsem se z toho dokázal oklepat. Myslím si, že pak už to tak špatné nebylo.

Letos se vám na Spartu daří, dá se říci, že v případě postupu přes čtvrtfinále by to pro vás byl ideální soupeř?
Vůbec bych takto nespekuloval. Jestli chceme uspět, musíme porazit každý tým, který nám přijde do cesty.

Sestřih utkání Litvínov - Sparta Praha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz