Francouz se zranil, na Utkání hvězd AHL budou jen Kořenář a Vaněček

Foto: nhl.com

25. ledna 2019, 10:04

Václav Jáchim

Trojice českých brankářů se měla představit na letošním Utkání hvězd zámořské AHL, jeden z nich ale bude nakonec chybět. Zranění vyřadilo z nominace Pavla Francouze, jenž chytá za farmu Avalanche v týmu Colorado Eagles. Vedení klubu to potvrdilo na svých sociálních sítích.

Francouz byl původně zařazen do sestavy výběru Pacifické divize AHL. Jelikož se někdejší gólman Litvínova, Plzně či ruského Čeljabinsku zranil, byl dodatečně pozván Kevin Boyle ze San Diega.

Za tým Pacifické divize nastoupí také Josef Kořenář, v této sezoně brankář rezervy San Jose Sharks. Do výběru Atlantické divize si vysloužil nominaci Vítek Vaněček, jenž si letos znamenitě vede na farmě Washingtonu v týmu Hershey Bears.

Pavel Francouz byl na exhibici vybrán ve své první sezoně za Atlantikem. Účastník loňské olympiády v Koreji a pěti světových šampionátů před touto sezonou přešel z Traktoru Čeljabinsk do Colorada. Za Avalanche nastoupil ke dvěma zápasům NHL, měl v nich úspěšnost zásahů 94,3 procenta a brankový průměr 1,97.

Foto: Facebook Colorado Eagles

V AHL absolvoval Francouz zatím 29 utkání s průměrem 2,84 obdržené branky na zápas, s úspěšností zákroků 91,5 procenta je v pořadí brankářů celé soutěže sedmý. Odchovanec plzeňského hokeje loni podepsal s Avalanche roční jednocestnou smlouvu.

Letošní Utkání hvězd se uskuteční v pondělí 28. ledna ve Springfieldu, den předtím proběhnou ve stejné aréně dovednostní soutěže. Kromě českých brankářů Kořenáře a Vaněčka se exhibice zúčastní další evropští hráči Sebastian Aho, Calle Rosen, Eric Brännström (všichni Švédsko), ruský útočník Denis Gurjanov a Fin Kaapo Kahkonen.

Foto: nhl.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz