Gólu si hodně cením, přiznává Veverková. A teď na motorové myši!

Foto: Karel Švec, Český hokej

Tu lehčí část turnaje mají úspěšně za sebou. České hokejistky do 16 let vyhrály první dva zápasy s celkovým skóre 15:2, ale hned ve středu v poledne už hrají proti Japonkám klíčový zápas Evropského poháru o postup do semifinále!

Rozlosování by snad mělo domácímu týmu přijít vhod. První dva soupeře dostal na rozehrání a nelámal si s nimi hlavy. Maďarky se proti němu bránily většinu času, Francouzky naprosto celý zápas. Češky musely do soupeřek bušit, tuhle roli zvládly bez problémů.

„S Francií to bylo ještě trochu jiné než s Maďarskem. V životě jsme proti ní nehrály, nikdo z nás. Musely jsme si víc nahrávat a rychleji bruslit, protože Francouzky byly trochu rychlejší,“ soudí Karolína Veverková.

Právě vytáhlá obránkyně se jako jediná vklínila mezi útočnice v seznamu českých střelkyň. A to vlastně nejen ve druhém utkání, ale za obě dvě dohromady. „Viděla jsem u rozhodčí puk, jak se tam zasekl. Rozjela jsem se, nahrála ho na osu, po střele se ke mně odrazil zpátky, tak jsem ho dostřelila do brány,“ popisuje svou trefu.

Hattrick? Týmová zásluha, říká skromně Haasová

Letos slavila podruhé, první branku zaznamenala na únorovém turnaji v Německu. „Hodně si toho cením, protože obránci moc góly nedávají. Když si vyjedu do útoku, prostě se snažím pomoct útočníkům,“ říká Veverková. Taková pomoc je hodně ceněná, kadaňská obránkyně se občas osměluje a nekončí to špatně. Naopak.

Samozřejmě jí ale v první řadě zajímá práce dozadu. A ta zatím českému týmu trochu hapruje. Tedy s ohledem na to, že potkal dva nejslabší týmy ve skupině. Nejde jen o konkrétní chyby, které pustily oba soupeře ke gólům a brankářkám zkazily nulu, ale hlavně o nepřesvědčivou rozehrávku.

V obraně jsme strašně pomalí, hlásí Veverková

„Máme hodně co vylepšovat. Jsme tam strašně pomalí, nahrávky si někdy dáváme nepřesně,“ hlásí upřímně Veverková. Tohle by byl proti třetímu soupeři velký problém – Japonky mají pořádně rychlé nohy a napadají hodně usilovně. To už trenéři ukázali hráčkám u videa, kde si Roman Heindl připravil situace z utkání Asiatek proti Ruskám.

Sborná ho nakonec vyhrála 4:2, ale rozhodla až v posledních dvou minutách.

Sestřih utkání Francie – Česko 1:8

„Japonky jsou moc rychlé, jak říká pan Heindl – motorové myši,“ culí se česká obranná věž. „Budeme muset zrychlit hru a hodně si nahrávat.“ A taky si nekomplikovat život a pod tlakem dostávat puky jednoduše ze třetiny.

Každopádně je všem hráčkám jasné, že kanonádám už je konec. „Myslím, že to bude vyrovnané, budeme se muset hodně snažit,“ ví Veverková, že snadná část turnaje už jejímu týmu skončila. Teď přichází ta mnohem těžší. „Jo, beru to tak. Čekají nás Japonky a Rusky, to jsou hodně silní soupeři a musíme se na ně hodně připravit,“ dodává.

Tříbodové vítězství by už českou reprezentaci s naprostou jistotou posunulo do semifinále, naopak prohrou by si situaci hodně zkomplikovala a na závěr skupiny by musela porazit Rusko. Snad na tuhle svazující vyhlídku nedojde!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz