Góly 21. kola TELH: Krásné sólo Buriana, Čáslavova trefa přes celé hřiště

Foto: hcpce.cz

16. listopadu 2014, 20:57

Ladislav Vácha

Jednadvacáté kolo Tipsport extraligy potěšilo příznivce štědrou gólovou nadílkou. A hokejoví labužníci museli tleskat nadšením, protože se urodily krásné branky. Fantastickou one-man show předvedl brněnský útočník Vilém Burian, nádhernou kombinaci Sparty korunoval trefou do prázdné brány Martin Réway, přesilovkový ťukes Slavie dotáhl do úspěšného konce Marek Tomica. Dělovou ranou rozjásal Olomouc Ivan Majeský a pardubické fanoušky šokoval trefou přes celé hřiště Petr Čáslava.

Spanilá jízda Viléma Buriana (PLZ - KOM 3:5)

V Plzni probíhala 34. minuta a domácí vedli nad Kometou 2:1. Sice předtím nevyužili přesilovou hru, ale i nadále se drželi u brankáře Čiliaka. I když nic nenasvědčovalo zvratu, věci nakonec nabraly nečekaný spád. V útočném pásmu nemohl zachytit nepřesnou přihrávku najíždějící Jakub Jeřábek a kotouč se od mantinelu odrazil přímo na hůl Viléma Buriana.

Mladý obránce se ještě snažil zamezit obětavou rybičkou rychlému protiútoku, ale jeho snaha byla marná. Brněnský forvard se mu vyhnul, na pravém křídle nabral velkou rychlost a dostal se až na indiánské území. V kruhu se zasekávačkou zbavil clonícího Dominika Simona, srovnal si puk na hůl a švihem nechytatelně vyhnal všechny pavouky z bližšího rohu Machovského brány. Krásnější premiérovou trefu v probíhající sezoně si snad ani nemohl přát.

Réway završil ukázkovou akci (SPA - ZLN 3:4p)

Sparta na svém ledě prohrávala se Zlínem nejtěsnějším rozdílem 0:1, ale ve 14. minutě se jí po faulu Oldřicha Horáka nabídla hra v početní převaze a v Holešovicích brzy vybuchl mohutný gejzír gólové radosti. Adam Polášek přiťukl podél modré čáry puk na Juraje Mikuše, který si sjel na okraj pravého kruhu a místo střely nabil před brankoviště Janu Buchtelemu.

Domácí sedmačtyřicítka měla cestu ke skórování zavřenou, ale zaskvěla se krásnou zpětnou přihrávkou mezi kruhy, odkud Martin Réway zakončil skvostnou kombinaci přesnou ranou do prázdné brány. Brankář Hromada byl nečekaným pasem tak zaskočený, že zůstal u své levé tyčky jako přikovaný.

Tomica si pohrál s Pavlem Francouzem (LIT - SLA 0:1)

Sešívaní se představili na horkém litvínovském ledě, ale proti silnému soupeři nastoupili bez přehnaného respektu. A v 11. minutě šli do překvapivého vedení, když defenzivu Vervy rozebrali do posledního šroubku. Jaroslav Bednář od pravého mantinelu útočného pásma poslal ideální nahrávku mezi kruhy Tomášovi Vlasákovi, jenž hbitou akci ještě vyšperkoval pobídkou do předbrankového prostoru.

Zde už číhal připravený Marek Tomica, který to udělal jako ostřílený mazák. Brilantním bekhendovým blafákem si položil gólmana Horáka na led a chladnokrevně kotouč zavěsil pod horní tyčku. Nakonec to byl jediný gól celého zápasu!

Majeský vyslal nechytatelnou bombu (OLO - VIT 4:1)

Extraligový nováček z Olomouce hostil ve svém nabitém stánku Vítkovice a v 10. minutě si zahrál dvojnásobnou přesilovou hru. Kohoutům stačilo na její využití pouhých jedenáct sekund. Z rohu útočného pásma přihrál Roman Rác k modré čáře Martinu Vyrůbalíkovi, jenž nabil vedle sebe napřaženému Ivana Majeského, jehož dělovka prosvištěla vzduchem a zapadla přesně do levého horního rohu gólmana Šindeláře. Ten nemohl dělat zhola nic.

Čáslavova trefa přes celé hřiště (PCE - LIB 2:5)

A to nejlepší na konec! V pardubické ČEZ Areně vedl Liberec 3:1 a po zakázaném uvolnění soupeře měl výhodu vhazování u gólmana Kristana. Vzápětí se puku chopil v rohu obranného pásma Petr Čáslava a nahodil dopředu. Kotouč se podél levého mantinelu doklouzal za branku Severočechů a brankář Marek Schwarz zdviženou rukou signalizoval další icing.

Rozhodčí ale po domluvě rozpažili a nařídili pokračovat ve hře. Maskovaný muž Tygrů tím byl tak rozhozený, že když se kus černé gumy odrazil od zadního hrazení, poslal si ho vlastní bruslí podél první tyčky do sítě! Pětatřicetiletý zadák se tak radoval z neuvěřitelného gólu, na který do smrti nezapomene. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz