Góly TELH: Kolotočář Ostřížek, uklízeč Kämpf nebo ostrostřelec Kudrna

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

9. října 2015, 21:45

Milan Sochor

Na zimních stadionech se odehrálo kompletní 9. kolo Tipsport extraligy, které opět nabídlo pohledné branky. Náš výčet začíná kolotoč Komety zakončený Davidem Ostřížkem, puk zametený za brankovou čáru v podání Davida Kämpfa, výborně seštelovaná mířidla Andreje Kudrny, Romana Szturce, jenž nechal v brankovišti vykoupat zlínského gólmana, a hřebík Martina Vyrůbalíka zatlučený pod víko, který rozhodl o vítězství Olomouce.

Ostřížek zakončil brněnský kolotoč (TRI - KOM 1:2)

První gól devátého kola padl v Třinci a hned stál za to. Kometa dostala dvojnásobnou početní výhodu a rozjela svoji kombinaci, do které se zapojila celá pětice hráčů v modrém. Vojtěch Němec z rohu kluziště poslal touš na vrcholek levého kruhu, odkud Tomáš Kaberle hledal napřahujícího se Jozefa Kováčika, ten však místo střely přihrál na spodek pravého kruhu Janu Hruškovi, jenž oslovil ve středu pásma volného Davida Ostřížka, jehož střela zápěstím zapadla až za Šimona Hrubce.

Kämpf zametl kotouč do brány (CHM - LIT 1:0)

Piráti na svém ledě hostili Litvínov a po první třetině se radovali z nejtěsnějšího vedení. Gólová situace vznikla u hostujícího gólmana. Jaroslav Janus pokryl nahozený kotouč a chtěl rychle rozehrát. Jenže našel pouze Marka Tomicu, který má na brance lví podíl. Chomutovský útočník se nenechal rozhodit bránícím hráčem Vervy, jenž se po něm natahoval hokejkou, a narýsoval milimetrový pas na Davida Kämpfa, jemuž nečinilo problémy uklidit puk do odkryté klece.

Kudrna z ostrého úhlu zamířil přesně (SPA - PLZ 5:4p)

V utkání Sparty s Plzní neuběhlo ani pět minut a domácí již vedli o dva góly. V prvním případě se jako uragán vřítil do útočného pásma Andrej Kudrna. Stál proti němu plzeňský obránce, slovenský útočník se ale kolem Branislava Kubky díky velké rychlosti prohnal a pokračoval dál. Už to vypadalo, že se útočník Sparty dostal mimo střeleckou pozici. Matěj Machovský zaklekl u své pravé tyče, v tom na něj ale vylétl precizně mířený projektil, který se vešel přesně mezi horní tyčku a gólmanovo rameno.

Szturc v brankovišti vykoupal Štůralu (ZLN - VIT 3:5)

Měření sil Zlína a Vítkovic začalo lépe pro hosty poté, co se domácí provinili faulem. Vítkovičtí se zprvu nemohli dostat do pásma. Když se jim to ale podařilo, rychle nabídnutou přesilovou hru využili. Patrik Zdráhal dostal nabito mezi kruhy a bez přípravy vypálil. Tento pokus Tomáš Štůrala sice dokázal svými betony vyrazit, jenže pouze před sebe, kde stál osamocený Roman Szturc. Ten odražený kotouč pohotově zpracoval, hbitě si jej přehodil na bekhend a pohodlně poslal do odkryté svatyně.

Vyrůbalík zblízka zavěsil pod víko (OLO - KVA 2:1)

Energetici se po dlouhé cestě dostali do vedení, Olomouc s nimi ovšem v přesilové hře srovnala krok. A o tom, že jsou přesilové hry klíčovým aspektem hry, se hosté přesvědčili záhy. V další z početních výhod totiž své zkušenosti zužitkoval Pavel Skrbek, jenž hostující obranu úplně vyšachoval přihrávkou na volného Aleše Jergla. Ten za zkoprnělou obranou Karlových Varů ještě adresoval puk skrz brankoviště na Martina Vyrůbalíka, který střelou pod víko bezpečně překonal beton přesouvajícího se Závorky.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz