Graňák se v Energii loučí, hlásí návrat do Mountfieldu

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

29. ledna 2021, 13:25

Adam Bagar

Zkušený obránce Dominik Graňák se vrací z Karlových Varů do Hradce Králové. Oba extraligové kluby o tom informovaly na svých webových stránkách.

Slovenský zadák využil výstupní klauzuli ve své smlouvě a letošní extraligový ročník dohraje v Mountfieldu, odkud před dvěma lety do Energie přišel jako velká posila do defenzivy.

„Dominikovi bychom chtěli poděkovat za odvedené služby a výkony. Do nového angažmá mu přejeme hodně štěstí,“ hlásí hlavní trenér a sportovní manažer Energie Martin Pešout.

V lázeňském městě Graňák sehrál celkem 88 zápasů, ve kterých nasbíral 28 bodů za dvě branky a 26 nahrávek. V aktuálním ročníku TELH má na kontě 35 startů a sedm bodů (1+6).

Další zápasy přidá pod Bílou věží, kde to dobře zná. Během svého dvouletého působení v Mountfieldu nevynechal jediný zápas, zapsal 26 bodů (5+21) a nosil i kapitánské céčko.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

„Věříme, že s ohledem na své bohaté zkušenosti pro nás bude Dominik především v play off velmi důležitým hráčem,“ přeje si generální manažer hradeckého klubu Aleš Kmoníček.

37letý Graňák se k mužstvu připojí během soboty, o den později by už měl naskočit do utkání ve Vítkovicích. Jeho příchodem je podle Kmoníčka kádr Mountfieldu prakticky uzavřen.

„V útoku bychom potřebovali rozdílového, koncového hráče, ale ten momentálně na trhu není, nebo je nad naše finanční možnosti.“

„Akorát v útoku bychom potřebovali rozdílového, koncového hráče, ale ten momentálně na trhu není, nebo je nad naše finanční možnosti,“ doplňuje na závěr hradecký manažer.

Ten sice další změny nechystá, ale stejně jako každý rok si chce pojistit služby některých hokejistů z Chance ligy formou střídavých startů. Přestupový trh se uzavře už 31. ledna.

Aktuální soupiska Mountfieldu HK 

Brankáři:
Štěpán Lukeš, Marek Mazanec, Tomáš Sajdl.

Obránci:
Jérémie Blain, Zdeněk Čáp, Michael Gaspar, Dominik Graňák, Bohumil Jank, Richard Nedomlel, Filip Pavlík, Radim Šalda, Jakub Váchal.

Útočníci:
Lukáš Cingel, Aleš Jergl, Kelly Klíma, Kevin Klíma, Petr Koukal, Jakub Lev, Matěj Morong, Jakub Orsava, Jordann Perret, Radek Pilař, Petr Poppel, Vladimír Růžička mladší, Vojtěch Síla, Jakub Sklenář, Radek Smoleňák, Marek Zachar.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz