Hamalčík mění ve 2. lize dres: z Písku se stěhuje k otloukánkovi skupiny Sever

Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz

5. ledna 2020, 11:40

Pavel Mandát

Mladý brankář Petr Hamalčík mění ve 2. lize dres. Z Písku se přesouvá do Bíliny. První zápas za Draky odchytal 4. ledna proti Vrchlabí.

Devatenáctiletý Hamalčík patří prvoligovému Ústí nad Labem, ale do kádru Slovanu se ještě nepropracoval. Právě z tohoto důvodu sbírá potřebné zkušenosti o soutěž níž. Letošní sezonu zahájil v Písku, kde se s ním po odchodu Martina Hausera počítalo jako s brankářem číslo jedna.

A skutečně. Odchovanec Letňan dostával mezi tyčemi Králů hodně prostoru. Celkově odchytal u řeky Otavy sedmnáct utkání, zdaleka nejvíc ze všech maskovaných mužů, které letos mají písečtí k dispozici.

Další starty už však na jihu Čech nepřidá. Přesouvá se totiž do Bíliny, tedy k aktuálně nejhoršímu celku druholigové skupiny Sever. Důvodem má být rozhodnutí Ústí nad Labem, které chce mít svého talentovaného svěřence více na očích.

„Jsem hráčem Ústí nad Labem. Absolvuji tam veškerý program s prvním týmem. Vedení Ústí mě chce vidět v zápasech, tak došlo k dohodě s Pískem a přesunu do Bíliny, která je blíže k Ústí,“ objasňuje Hamalčík změnu dresu pro hokej.cz

„Vedení Ústí mě chce vidět v zápasech. Proto došlo k dohodě s Pískem a přesunu do Bíliny, která je blíže k Ústí." 

První zápas v novém působišti odchytal mladičký brankář proti suverénnímu Vrchlabí. Těžší debut si tak snad ani představit nemohl, a i když se snažil, jak to jen šlo, porážce 2:11 zabránit nedokázal. Stadion je zkrátka napěchovaný velkými osobnostmi s obrovskou hokejovou kvalitou. Tomuto mixu může prostě Bílina jen těžko konkurovat.

„Proti většině týmu Vrchlabí jsem chytal už loni za Letňany. Zkušení hráči, jako jsou současné hvězdy Vrchlabí nestřílejí z každé pozice, ale většinou hledají další přihrávku na zakončení do prázdné brány. O to je to náročnější, ale jinak to vnímám jako každý jiný zápas,“ popisuje souboj s vedoucím celkem skupiny Sever Hamalčík.

„Hvězdy Vrchlabí většinou nestřílejí z každé pozice, ale ještě hledají další přihrávku na zakončení do prázdné brány. O to je to těžší."

Pro rodáka z Prahy je to v Bílině čtvrté druholigové angažmá. Kromě už zmíněného Písku se objevil ještě coby brankář Letňan a Pelhřimova. Na svém kontě má také jeden start v prvoligovém Ústí nad Labem, který si zapsal letos. Loni pak stihl šest zápasů za kadaňské Trhače.

Hamalčík už je letos sedmým brankářem, který naskočil v bílinském dresu do soutěžního utkání. Post nejvytěžovanějšího brankáře Severočechů drží s devíti starty chomutovský Richard Běhula.  

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz