Hlaváč do Sparty, Kaberle za Litvínov? Někteří Rytíři ještě asi nekončí

Foto: Barbora Reichová, iSport.cz

5. března 2015, 15:00

Václav Jáchim

Ve středu nezvládli rozhodující sedmý zápas čtvrtfinále proti Jihlavě, hokejisté Kladna padli těsně 2:3 a na zápasy celkově 3:4. Loňský útočník Tipsport extraligy skončil pokus o návrat mezi elitu předčasně, pro všechny Rytíře však sezona končit nemusí. Někteří hokejisté Středočechů totiž mohou na střídavý start pomoci jinde, transakce byly uzavřeny už před lednovou uzávěrkou přestupního termínu.

Extraligové kluby využívají téhle možnosti pravidelně, často jde jen o určitou pojistku pro případ zdravotních výpadků kmenových hráčů. Případně jako vhodné doplnění z prvoligových mužstev, jež v play off potká vyřazení. Právě to se teď poměrně nečekaně týká některých hráčů Kladna.

Představitelé Rytířů uzavřeli dohody o střídavých startech opor především s pražskou Spartou a s Litvínovem. Šlo o vzájemnou výpomoc, z kádru Vervy naskočil za Kladno například obránce Zeman, Sparta zase uvolnila brankáře Lukáše a předtím třeba krátce útočníka Bahenského, jenž už ovšem nastupuje za Karlovy Vary.

Kladno nyní ukončilo sezonu, na řadu přijdou jednání o tom, kdo z hráčů Rytířů posílí zmíněné extraligové celky. Sparta má možnost využít služeb Jana Hlaváče, Michala Dragouna, obránce Davida Růžičky a Petra Tenkráta. Do přípravy se patrně zapojí také Jan Lukáš, jenž je kmenovým gólmanem Pražanů.

Zatím ovšem není jasné, kterých posil Sparta využije. A kolik jich bude. "Kladno vypadlo z play off první ligy v pondělí, je to velmi čerstvé. S nikým z klubu jsme ještě nemluvili, sami si musíme sednout a rozhodnout, jakou bychom měli představu. Záleží samozřejmě také na zdravotním stavu. Myslím, že jasno bude po víkendu," reaguje sparťanský sportovní manažer Patrik Martinec.

V průběhu sezony naskočili za klub z Holešovic Dragou a Hlaváč, ten stihl jediný duel v Hradci Králové, který bude nyní shodou okolností soupeřem Sparty ve čtvrtfinále. Než se Hlaváč vrátil ze zámoří do Kladna, zvažoval i nabídku Sparty. Nakonec zvolil znovu Rytíře, ovšem s tím, že pokud klub neuspěje v play off, následně zamíří do mateřské Sparty. Hlaváčův start je podle všeho pravděpodobný, jeho zkušenosti se budou Pražanům hodit. U dalších hokejistů zatím zůstává otazník, další kupříkladu platí u Josefa Straky, jenž s Českými Budějovicemi bude hrát semifinále play off první ligy proti Třebíči. Také Straka má do Sparty vyřízené střídavé starty.

Potenciální kladenské posily se rýsují rovněž pro Litvínov. "Máme na střídavý start Tomáše Kaberleho (na snímku), Miloslava Hořavu a Jana Eberleho. Ale teď je předčasné jakkoli spekulovat. Budeme o tom teprve jednat. Kladno ve středu dohrálo, my začínáme play off až příští týden," zmiňuje litvínovský generální manažer Robert Kysela. Severočeši mohou teoreticky využít i služeb brankáře Jana Chábery.

Hokejistům Vervy se poslední dobou poněkud vyprázdnila marodka. Na konci základní části naskočil po dlouhé pauze Zbyněk Sklenička, chyběl naopak stále Karel Kubát. Jisté je, že zejména Tomáš Kaberle by se do defenzivy Litvínova hodil. Mistr světa z Vídně moc chtěl pomoci Kladnu k postupu do baráže, po vyřazení s Jihlavou prožíval velké zklamání. Možná ale nebude proti tomu, aby si prodloužil sezonu naopak v bitvách o domácí titul. Kdyby Litvínov získal jeho a třeba i Eberleho s Hořavou, jehož tatínek je u mužstva coby asistent, kvalitu kádru Krušnohorců by to nepochybně zvýšilo.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz