Hokej v číslech: Co vše musí Přerov pod novým koučem zlepšit?

Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

Přerov získal v posledních dvanácti kolech jen devět bodů, v tabulce Chance ligy mezitím klesl na deváté místo a rázem se strachuje o postup do play off. Nepovedené výsledky odnesl trenér Robert Svoboda, kterého během reprezentační přestávky nahradil Michal Mikeska. Na čem musí Zubři zapracovat?

Špatné starty... Jen v deseti zápasech z celkových 29 dokázal Přerov skórovat jako první. Nikdo, dokonce ani týmy hrající o záchranu, v tomto ohledu není horší.

Druhá nejhorší ofenziva... Přerov dal doposud jenom 64 gólů, v průměru tedy vstřelí 2,21 branky na zápas. Jde o druhou nejnižší hodnotu v Chance lize (za ještě víc trápícím se Kolínem).

Podprůměrné přesilovky... Vzhledem k předchozí statistice asi nepřekvapí, že Zubrům to nejde ani v početních výhodách – v gól promění jen 12,50 % svých přesilovek. Pouze tři mužstva mají horší úspěšnost.

Mizerná koncovka... 7,10 %. Taková je (ne)úspěšnost střelby přerovských hokejistů, která je nejhorší v lize. Jak se s nadsázkou říká, ze soupeřových gólmanů často udělají hvězdu. 

Zkušený útočník Jakub Svoboda dal zatím pouze tři góly, moc výrazný není ani Antonín Pechanec.

Kdo potřebuje probudit? Zkušený útočník Jakub Svoboda dal zatím pouze tři góly, moc výrazný není ani kreativní centr Antonín Pechanec (bilance 2+8 z 29 utkání). Michal Mikeska z nich musí dostat víc. A nevytáhne si třeba z hostování v Chomutově Jana Svobodu? I v něm se totiž skrývá značný potenciál, který v úvodu sezony nedokázal naplnit (tři body v sedmnácti duelech).

Michal Mikeska

Michal Mikeska | Foto: hokejprerov.cz

Domácí bilance... Zatímco venku Přerov častěji vyhrává než prohrává, doma se trápí: před svými fanoušky dovedl do vítězného konce jen šest utkání ze čtrnácti. 

Klesající návštěvnost... 1 897 → 1 701 → 1 110 → 982. Takhle se, vynecháme-li covidem ovlivněné sezony, vyvíjí návštěvnost v Přerově. Jasně, divácký zájem klesl napříč ligou, u Zubrů si však fanoušci často stěžovali na neatraktivní pojetí hokeje. Bude styl nového kouče Michala Mikesky pro oko diváka pohlednější?

Přerov před svými fanoušky dovedl do vítězného konce jen šest utkání ze čtrnácti.

Střelecká převaha soupeřů... Přerov ve většině utkání tahá za kratší konec, soupeři ho obvykle přestřílejí – brankáři čelí v průměru 33,59 střele za 60 minut. Víc se zapotí už jen gólmani z Frýdku-Místku.

Nedisciplinovanost... Přerovu sice oslabení jdou (jsou v něm 3. v lize), ale... Hrají v něm až příliš často: v početní nevýhodě stráví 10,51 % hracího času, což je pátý nejvyšší poměr ze všech.

Rezervy na vhazování... Ne, ani na vhazování nejsou Zubři v popředí statistik. Jejich centři vyhrají v průměru 48,32 % vhazování, což v prvoligovém srovnání stačí až 11. místo.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz