Hokej v číslech: Kempný nebo Jergl. TOP 5 hráčů týdne

Michal Kempný | Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

Extraliga se po Novém roce vrátila ke svému tradičnímu programu, když se odehrála téměř tři kompletní kola. Kdo v minulém týdnu zářil nejvíce a dostal se tak do našeho výběru pěti nejlepších hráčů?

Michal Kempný, HC Sparta Praha

Pražská Sparta navázala na své výkony z minulých týdnů a také Spenglerova poháru, i v posledním týdnu podávala výborné výkony. Hodně se o to zasloužil obránce Michal Kempný, který si ve třech zápasech připsal pět gólových přihrávek, tři z nich pak byly primární.

Kempný měl velký vliv na hru Sparty především při základním počtu hráčů, ve kterém si připsal čtyři ze svých asistencí. A co hlavně, Sparta při jeho pobytu na ledě své soupeře výrazně přehrávala: podíl očekávaných gólů měl 81 %.

Šance soupeřů s ním na ledě navíc Sparta limitovala pouze na 0,9 očekávaného gólu v součtu všech tří zápasů. Kempný se spoluhráči dělal co se dalo, i tak se ale účet gólů, při kterých byl na ledě, zastavil na poměru 5:4 pro Pražany.

Individuálně byl Kempný velice aktivní, když dohromady nastřádal 19 střeleckých pokusů a spoluhráčům připravil dalších 11 pozic svými přihrávkami. Aktivní byl také v rozehrávce, celkově se podílel na 14 úspěšných výstupech z obranné třetiny Sparty.

Aleš Jergl, Mountfield HK

Mountfield se pomalu, ale jistě, posouvá extraligovou tabulkou vzhůru. V minulém týdnu bodoval ve všech třech zápasech. To se povedlo i Aleši Jerglovi, který si celkem připsal čtyři kanadské body za dva góly a stejný počet asistencí.

Ve třech utkáních měl Jergl 16 střeleckých pokusů a hned deset z nich bylo z oblasti slotu. Právě do slotu adresoval i sedm ze svých devíti přihrávek a vytvářel tak velice solidní šance. Zároveň vybojoval pro svůj tým i dvě přesilové hry.

Při hře 5 na 5 přestřílel Hradec Králové s Jerglem na ledě své soupeře v poměru 40:17 s podílem očekávaných gólů 86 %! Jergl pak byl na ledě u tří vstřelených a jednoho obdrženého gólu.

Jakub Jeřábek, HC Oceláři Třinec

Jakub Jeřábek patřil v minulém týdnu mezi řadu produktivních obránců. Stejně jako Kempný si připsal pět asistencí. V jeho případě pak byly dvě z pěti gólových nahrávek primární. Třinec díky tomu zvládl vítězně všechny tři své duely, i když dvakrát k tomu potřeboval prodloužení.

Jeřábek měl celkově 12 střeleckých pokusů a stejný počet přihrávek na střely. Do prostoru slotu pak adresoval pět z nich. Aktivní byl také v rozehrávce, když z obranného pásma úspěšně kotouč vyvezl, nebo přihrál v 16 případech.

Na ledě se Jeřábek objevil při hře 5 na 5 u tří vstřelených a žádného obdrženého gólu. A Třinec s ním na ledové ploše kontroloval 57 % všech očekávaných gólů.

David Šťastný, BK Mladá Boleslav

Mladá Boleslav zažila v posledních dvou zápasech střelecké obrození: Kometě v pátek vstřelila sedm gólů a připsala si důležitou výhru, Litvínovu pak v neděli tři. Ty ale na výhru nestačily.

David Šťastný se pod páteční vítězství podepsal třemi body, jeden pak přidal i v nedělním duelu. Celkově měl v minulém týdnu čtyři body za dva góly i asistence.

Šťastný měl 12 střeleckých pokusů a spoluhráčům připravil osm střeleckých pozic. Celkově se také podílel na osmi vytvořených šancích Mladé Boleslavi. A při hře 5 na 5 byl na ledě u čtyř vstřelených gólů, když bodoval u všech z nich a jednoho obdrženého. A to s podílem očekávaných gólů 67 %.

Roman Horák, HC Sparta Praha

Sparta má v našem výběru dva zástupce, když se do něj kromě Kempného dostal také Roman Horák. Ten, stejně jako jeho týmový kolega, nasbíral v minulém týdnu během tří duelů pět asistencí, když dvě z nich byly primární.

Horák právě rozdával především střelecké přihrávky, dohromady jich měl 14. Z toho devět bylo do prostoru slotu. K tomu přidal i devět svých střeleckých pokusů a celkově se podílel na 16 vytvořených šancích Sparty.

Při hře 5 na 5 pak byl Horák na ledě u tří vstřelených a jednoho obdrženého gólu. Sparta za jeho pobytu na ledě soupeře přestřílela v poměru 39:20 s podílem očekávaných gólů 67 %.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz