Hokej v číslech: Oksanen nebo Vrána. TOP 5 hráčů týdne

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Tipsport extraliga měla v minulém týdnu na programu další tři kola, opět jsme mohli vidět hned několik skvělých výkonů. Ve výborné formě pokračuje Třinec, který neztratil ani bod. Krok s ním však drží Hradec Králové, ten má v našem výběru dva zástupce. Kdo konkrétně se dostal mezi nejlepší pětici hráčů?

Ahti Oksanen, Mountfield HK

Mountfield si připsal ve třech zápasech plný počet bodů. Výrazně se na tom podílelo hned několik hráčů, my vybíráme finského útočníka Ahti Oksanena. Ten si připsal ve třech zápasech pět bodů, když se gólově prosadil jednou v každém zápase a k tomu přidal i dvě asistence. Celkově Oksanen zaznamenal 20 střeleckých pokusů, což byl čtvrtý nejvyšší počet za minulý týden. Hned 13 jeho střel pak mířilo přímo na branku. Spoluhráčům navíc připravil dalších devět střeleckých příležitostí a celkově se podílel na osmi vytvořených šancích Hradce Králové. Při hře 5 na 5 byl Oksanen na ledě u čtyř vstřelených gólů.

Petr Vrána, HC Oceláři Třinec

Kapitán Ocelářů Petr Vrána rozjel v minulém týdnu velký gólostroj. Prosadil se střelecky totiž hned pětkrát. Dvě branky vstřelil Spartě a Litvínovu, jeden pak v nedělním zápase v Brně. Stačilo mu na to 11 střeleckých pokusů, z nichž devět šlo na branku. Hned sedm z nich ale bylo z prostoru slotu a Vrána si tak vybíral velice kvalitní pozice pro zakončení. K tomu dalších sedm střel připravil svým spoluhráčům a tradičně silný byl i na vhazování, když vyhrál více než 60 % vhazování. Při hře 5 proti 5 pak byl Vrána u pěti vstřelených a dvou obdržených gólů.

Jeremie Blain, Mountfield HK

Jeremie Blain byl v minulém týdnu nejproduktivnějším obráncem extraligy, zapsal hned čtyři kanadské body. Jeden gól sám vstřelil a k tomu si připsal dvě první a jednu druhou asistenci. Nebodoval pouze v posledním utkání proti Zlínu. Blain byl aktivní při střelbě i distribuci puku, ve třech zápasech si připsal 14 střeleckých pokusů, na dalších 10 přihrával spoluhráčům. Čtyři z jeho deseti přihrávek mířily do prostoru slotu. K tomu byl Blain tradičně spolehlivý při rozehrávce, když úspěšně vyvezl kotouč z obranné třetiny v 16 případech. Při jeho pobytu na ledě za hry 5 na 5 Hradec Králové navíc své soupeře přestřílel poměrem 51:34 a vstřelil tři góly bez toho, aby inkasoval.

Michal Bulíř, HC Škoda Plzeň

Výbornou formu má momentálně i Plzeň, která sice prohrála s Mladou Boleslaví, ale připsala si dvě přesvědčivé výhry nad Olomoucí a Spartou. Velký podíl na tom měl Michal Bulíř, a zmínit se určitě dá i jeho parťák z útoku Ludwig Blomstrand. Bulíř ve třech utkáních nasbíral pět kanadských bodů za dva góly a tři gólové nahrávky. Bulíř si také připsal celkově 12 střeleckých pokusů a 11 přihrávek na střely, když se celkově podílel na 11 vytvořených šancích. Při hře 5 na 5 pak byl na ledě u čtyř vstřelených a tří obdržených gólů za hry 5 proti 5.

Erik Thorell, HC Sparta Praha

Pražská Sparta se momentálně velmi trápí, když prohrála oba své zápasy. Nejprve podlehla Třinci 2:4, následně i Plzni 3:6. To se však netýká švédské posily Erika Thorella, který si stále drží vysokou úroveň. Bodově se podílel na všech pěti brankách Sparty v minulém týdnu, proti Třinci dvakrát skóroval (jednou po teči střely Michala Řepíka, která bude ještě opravena), proti Plzni pak zapsal tři gólové asistence. I díky produktivnímu týdnu se Thorell osamostatnil na čele kanadského bodování extraligy. Ve dvou zápasech si celkově připsal deset střeleckých pokusů, jedenáctkrát pak vybídl ke střele spoluhráče. Celkově se podílel na 14 vytvořených šancích Sparty, nejvíce ze všech hráčů minulého týdne. I když tak týmové výsledky fanouškům Sparty radost momentálně nedělají, výkony Erika Thorella jsou vynikající.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz