Hokej v číslech: Predikce zápasů 1. kola extraligy

Díky našemu modelu Game Score vám přinášíme kromě predikcí sezony i predikce jednotlivých zápasů. Právě od nich se pak odvíjela predikce na celou základní část, které jsme se věnovali v předchozích týdnech.

Podobně jako tomu bylo minulou sezonu ke konci základní části, budeme vám i letos přinášet před jednotlivými hracími dny Tipsport extraligy predikce zápasů na dané zápasy a tipy po porovnání našich šancí týmů a kurzů u sázkových kanceláří.

Dnešní kolo

Po předehrávce Karlových Varů s Kometou Brno extraligu čeká ostrý start sezony. Odehraje se totiž zbývajících šest zápasů prvního kola základní části. Těžký začátek čeká České Budějovice, které zajíždí na led obhájců titulu – tento zápas náš model vidí jako nejjednoznačnější. Kromě toho páteční kolo nabídne hned několik důležitých soubojů týmů, které se v našich predikcí nachází nedaleko od sebe, a půjde tak o vyrovnané zápasy.

Naše tipy

České Budějovice

Pro odvážné tu máme hned ze startu sezony jeden zajímavý tip. České Budějovice velmi solidně posílily a na konci přípravného období šla jejich forma nahoru. Naopak Třinec v Lize mistrů příliš neexceloval. Náš model ho vidí jako favorita, a to s šancemi 68,3 %, když Budějovicím bude určitě citelně chybět Petr Šenkeřík. Sázkové kanceláře vidí v Ocelářích favorita ještě většího s kurzem 3,81 na České Budějovice, zatímco náš model jim dává kurz 3,15.

Litvínov

Na ledě Zlína nečeká Vervu na začátek sezony určitě nic jednoduchého, Zatímco sázkové kanceláře ale vidí zápas jako téměř vyrovnaný, náš model věří Litvínovu o něco více. Verva velice dobře pro letošní ročník posílala a měla by se pohybovat ve vyšších patrech než Zlín.

Hradec Králové

Náš model pak nabízí rozdíl i v kurzu Hradce Králové. Ten na ledě Liberce sice není favoritem, ale potenciál na to, aby Bílé Tygry solidně potrápil, rozhodně má. Důležitá však bude sestava Mountfieldu, který pro výhodnost sázky musí nastoupit v plné sestavě bez absence některého z klíčových hráčů.

O modelu Game Score

Jak funguje model Game Score, si můžete přečíst zde. Před letošní sezonou doznal náš model několika změn, o kterých se můžete více dozvědět v tomto článku. Jak z něho vychází samotné predikce, je podrobněji popsáno tady.

V predikcích jednotlivých zápasů hraje hlavní roli aktuální soupiska týmu, která počítá se zraněními nebo zápasovými tresty. Tu zde zobrazuje xWin% daného týmu. Faktorem je i domácí prostředí, když během posledních tří sezony vyhrály domácí celky více než 55 % zápasů.

Šance jednotlivých týmů v zápase jsou stanoveny na základě výsledků 50 000 simulací. A právě z procentuální šance na výhru daného týmu vychází i kurz, který najdete v posledním sloupci. V minulé sezoně náš model správně určil vítěze utkání v 64 % případů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz