Hokej v číslech: Predikce zápasů 12. kola extraligy

Extraliga v tomto týdnu lehce zpomalila. V úterý se odehrály pouze dva zápasy, ve kterých se radoval Liberec po výhře 3:2 nad Českými Budějovicemi, a roli favorita potvrdilo také pardubické Dynamo, které jednoznačně porazilo Zlín 5:1. Jak předpovídá dnešní páteční kolo analytický model Game Score?

Dnešní kolo

Tipsport extraliga pokračuje kompletním 12. kolem. V něm nás čeká hned několik poměrně vyrovnaných utkání, když pouze Hradec Králové má v domácím zápase s Kometou Brno šance na výhru větší než 60 %. Další čtyři celky se pak pohybují těsně nad hranící 55 % a dva zápasy (mezi Vítkovicemi s Litvínovem a Kladnem s Plzní) jsou dle našeho modelu velice vyrovnané.

Naše tipy

Litvínov (2,22)

Vítkovice čeká první domácí utkání v sezoně, ve kterém přivítají Litvínov. Model tento zápas hodnotí jako naprosto vyrovnaný, doslova 50 na 50. Silnějším týmem by však teoreticky měl být Litvínov. Ten konečně v zápase s Českými Budějovicemi přerušil sérii proher. Výsledkově pak úplně nejlepší formu nemají ale ani Vítkovice a s kurzem, který sázkové kanceláře nabízejí, se tak sázka na hosty vyplatí.

Liberec (1,97)

Podobně jako Litvínov i Liberec zažíval sérii proher. Tu prolomil v úterý domácí výhrou nad Českými Budějovicemi. Dnes hostí ve své hale pražskou Spartu, která padla v lize dvakrát za sebou, navíc postrádá Davida Němečka. Náš model pak vidí jako lehkého favorita Liberec, který by mohl využít domácího prostředí a v repríze loňského semifinále Spartu porazit.

Poznámka: Čísla v závorce za jménem týmu jsou vypsané kurzy sázkové kanceláře Tipsport na výhru daného týmu do rozhodnutí.

O modelu Game Score

Jak funguje model Game Score, si můžete přečíst zde. Před letošní sezonou doznal náš model několika změn, o kterých se můžete více dozvědět v tomto článku. Jak z něho vychází samotné predikce, je podrobněji popsáno tady.

V predikcích jednotlivých zápasů hraje hlavní roli aktuální soupiska týmu, která počítá se zraněními nebo zápasovými tresty. Tu zde zobrazuje xWin% daného týmu. Faktorem je i domácí prostředí, když během posledních tří sezon vyhrály domácí celky více než 55 % zápasů.

Šance jednotlivých týmů v zápase jsou stanoveny na základě výsledků 50 000 simulací. A právě z procentuální šance na výhru daného týmu vychází i kurz, který najdete v posledním sloupci. V minulé sezoně náš model správně určil vítěze utkání v 64 % případů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz