Hokej v číslech: Predikce zápasů 13. kola extraligy

Díky našemu modelu Game Score vám přinášíme kromě predikcí sezony i predikce jednotlivých zápasů. Právě od nich se pak odvíjí predikce na celou základní část.

V pátečním kole se představilo 14 týmů a v pěti případech ze sedmi se radovali favorité jednotlivých zápasů. České Budějovice na ledě Karlových Varů v roli outsidera zvítězily 5:3, Sparta pak také v roli hostujícího celku přetlačila Liberec poměrem 3:2 na nájezdy. Naopak roli favorita potvrdila Mladá Boleslav nebo Třinec, tyto dva celky se momentálně nacházejí na předních příčkách tabulky.

Dnešní kolo

Dnes má Tipsport extraliga na programu šest zápasů 13. kola základní části. Ten poslední se pak bude dohrávat v úterý, kdy Kometa Brno hostí Liberec. Dnešní zápasy nabízejí řadu poměrně výrazných favoritů, a to v případě Sparty, Plzně, Mladé Boleslavi a také Pardubic. Čekají nás ale také dva poměrně vyrovnané zápasy, a to mezi Českými Budějovicemi a Vítkovicemi a také v souboji Litvínova s Hradcem Králové.

Naše tipy

Litvínov (1,93)

Litvínov je dnes jediným naším tipem. Náš model ho považuje za velmi vyrovnaný tým s Hradcem Králové, ale díky domácímu prostředí více věří právě Vervě. Litvínov navíc překonal sérii nezdarů a v pátek si připsal proti Vítkovicím druhou výhru v řadě. Sázkové kanceláře se pak přiklánějí lehce na stranu hostů a nabízejí tak solidní sázkovou příležitost právě na domácí.

Model pak nabízí velice zajímavé rozdíly i v kurzech Karlových Varů, Zlína a Kladna. Ve všech třech případech se však tyto týmy nacházejí v rolích outsiderů. Příležitost zde však je, ovšem se značným rizikem.

Poznámka: Čísla v závorce za jménem týmu jsou vypsané kurzy sázkové kanceláře Tipsport na výhru daného týmu do rozhodnutí.

O modelu Game Score

Jak funguje model Game Score, si můžete přečíst zde. Před letošní sezonou doznal náš model několika změn, o kterých se můžete více dozvědět v tomto článku. Jak z něho vychází samotné predikce, je podrobněji popsáno tady.

V predikcích jednotlivých zápasů hraje hlavní roli aktuální soupiska týmu, která počítá se zraněními nebo zápasovými tresty. Tu zde zobrazuje xWin% daného týmu. Faktorem je i domácí prostředí, když během posledních tří sezon vyhrály domácí celky více než 55 % zápasů.

Šance jednotlivých týmů v zápase jsou stanoveny na základě výsledků 50 000 simulací. A právě z procentuální šance na výhru daného týmu vychází i kurz, který najdete v posledním sloupci. V minulé sezoně náš model správně určil vítěze utkání v 64 % případů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz