Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Milujete hokej a zajímáte se jeho historii? Vydavatelství Yinachi připravilo novou knižní publikaci Hrdinové, která zábavnou formou představuje to nejzásadnější, co se v minulosti našeho hokeje stalo. Kombinuje komiks, krásné ilustrace i kouzelné příběhy od úplných začátků až po současnost. Publikace bude v prodeji v týdnu od 25. listopadu 2019.

Pokud jste členem Hokejky, máte šanci si knihu pořídit výhodněji díky Hokejka shopu.

Křest knihy Hrdinové hokeje

Proběhne v pondělí 2. prosince 2019. Bude spojen s parádní hokejovou akcí za účasti hokejových legend, osobností a celebrit.

Kdy: Pondělí 2. 12. 2019, od 15:30 hod.
Kde: Kluziště – Sportovní areál „NA FRANTIŠKU“ (vedle nemocnice, Kozí ulice, Praha 1)

Program:
15:30 začátek / otevření ledové plochy pro veřejnost, možnost zapůjčení bruslí
16:00 Hokejové legendy, osobnosti učí děti bruslení, zatáčení, bruslení pozadu, techniku střely, brankářské základy a spoustu dalších zajímavostí – František Kučera, Martin Ručinský, Jiří Hrdina a další.
16:30 Exhibiční zápas herců, hokejistů a partnerů s komentářem Roberta Záruby
17:15 KŘEST KNIHY

O knize

Mapuje zásadní milníky nejpopulárnějšího sportu u nás. Nechce však být klasickou sportovní encyklopedií plnou čísel, dat a termínů. Knihou nás provází dva imaginární kamarádi, kteří ve svém dětství najdou na půdě kufr plný hokejové výzbroje po jejich dědečkovi. Chronologicky s dějem knihy stárnou a prožívají úspěchy i pády svých hrdinů mezi mantinely. Po útrapách během sovětské okupace v roce 1968 emigrují do Kanady, kde stále sledují boje našich hokejistů především s tehdejší rudou mašinou, reprezentanty Sovětského svazu. Kniha představuje nejen první československé hokejisty v NHL, skryté hrdiny, ale i současné hvězdy typu Jágr, Voráček nebo Pastrňák.

Odbornými poradci autorů jsou hokejoví experti Robert Záruba a legendární brankář Jiří Holeček. „Žádný jiný sport není s moderními dějinami naší země propojen tak, jako lední hokej. Generace borců se lvíčkem na prsou zažily nádherné i krušné momenty. Dopadly na ně dvě světové války a dva totalitní režimy. Každé pokolení překonávalo další zábrany a předávalo vlastní herní mistrovství svým nástupcům. Příběhy hokejových hrdinů znovu ožívají na stránkách této knihy a snad v podobě legend pomohou nadchnout novou generaci hrdých českých hokejistů,“ říká Robert Záruba.

Knihu vydává nakladatelství Yinachi, které má za sebou řadu zajímavých publikací. Ať už se jedná o "encyklopedii" městských subkultur Kmeny, publikaci o moderním umění Mezera, nebo dětské knihy Neboj, Neboj či Velký Bobek. „Náš záměr zůstává podobný jako u předchozí knihy, která se věnovala fotbalu. Chceme s nejslavnějšími hokejovými příběhy seznámit nejmladší generaci milovníků tohoto sportu a zároveň jeho významné momenty připomenout těm, kteří je s našimi hokejisty prožívali. Znovu je nadchnout pro osudy těch nejslavnějších, pro jejich talent a vítězství i prohry,“ říká autor textu knihy Ondřej Fuczik.

Webové stránky: www.hrdinahokej.cz
Facebook: https://www.facebook.com/hrdinahokej/

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV