Hossa proti raperovi? Na Slovensku budou svědky neobvyklého boxerského souboje

Raper Momo (vlevo) a Marcel Hossa (vpravo). | Foto: Fight Night Challenge

17. května 2023, 21:07

Lukáš Mihal

V prosinci zažijí nejen slovenští fanoušci boxu ojedinělou událost. V rámci Fight Night Challenge (FNC) si to v ringu rozdají bývalý hokejový slovenský reprezentant Marcel Hossa a raper Roman Grigely, přezdívaný Momo. Pro oba zápasníky to bude první souboj před kamerou, tréninku se ale oba věnují delší dobu. Hossa dokonce boxuje už dva roky.

Marcel je mladší bratr Mariána Hossy, který je druhým nejproduktivnějším slovenským hokejistou historie v NHL. Marcel v nejslavnější lize světa tak úspěšný nebyl, v zámoří však strávil devět sezon a představil se v barvách Montrealu, Rangers a Phoenixu (dnešní Arizona). Kromě toho se může pyšnit stříbrnou medailí z mistrovství světa a titulem z ruské KHL. Kariéru pak uzavřel v domovském Trenčíně v roce 2018.

Oba členové slavné hokejové dynastie se boxu věnují už dva roky, mají dokonce svého trenéra a občas si proti sobě dají sparing, jak popisoval sám Marián v únoru v Praze.

V tomto sportu bude ale jako první reprezentovat svou rodinu Marcel, který bude největší ozdobou pátého vydání Fight Night Challenge. Ta patří na Slovensku mezi největší sportovní akce a účast Hossy bude v nejbližších dnech hodně diskutovaným tématem.

Jeho soupeř, raper Roman Grigely alias Momo, se dostal do povědomí veřejnosti zejména díky svému agresivnímu stylu hudby, v současnosti se řadí mezi jeho nejoblíbenější skladby Vyrobím tlak a Sny.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený FIGHT NIGHT CHALLENGE (@fightnightchallenge)

Pro slavného hokejistu určitě nebude snadným soupeřem, protože na svém Instagramu se chlubí častým tréninkem a dává najevo, že si věří před svým prvním zápasem.

Českoslovenští fanoušci boxu se tedy mají na co těšit. Ostře sledovaný souboj bude hlavním zápasem bojového večera 2. prosince letošního roku, který se bude konat v Bratislavě. Kromě již zmíněného dua na akci zavítají také raper Frayer Flexking nebo tiktoker Johnny.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz