Hráč sezony! Cenu Tomáše Zelenky získal Pavel Pýcha

Foto: Martin Kurfiřt

Historicky druhým držitelem Ceny Tomáše Zelenky, která se uděluje nejlepšímu hráči Chance ligy, se na základě volby sportovních manažerů stal českobudějovický obránce Pavel Pýcha.

Na druhém místě skončil litoměřický kapitán Daniel Voženílek a třetí byl v hlasování frýdecko-místecký útočník Petr Kafka.

Pýcha ale vyhrál s obrovským náskokem: na první místo ho dalo hned deset ze šestnácti prvoligových manažerů. Zajímavé je, že loni tuto cenu obdržel Luboš Rob, který je Pýchovým velkým kamarádem.

„Tak kdo jinej by to měl vyhrát, když snad už ve 40. kole překonal rekord v počtu bodů od obránce?" usmíval se Luboš Rob na začátku února. Už se to tak nějak tušilo. „Příští vítěz je asi jasnej. Takže to zůstane v Budějicích zase."

Skutečně – Pýcha byl vyhlášen nejlepším hokejistou uplynulé sezony Chance ligy.

Ač je obránce, dlouho bojoval o vítězství v kanadském bodování. Sezonu nakonec zakončil s fantastickou bilancí 13+47. Jde o rekord v počtu bodů získaných bekem během základní části.

Dosud držel rekord Jiří Říha se 45 body. Pýcha tenhle počin překonal už v lednu a pak ho postupně navyšoval. 

Pýcha byl nejproduktivnějším hráčem Motoru, který letošnímu ročníku dominoval a postoupil do extraligy. O Pýchově pozici v týmu svědčí i to, že byl v létě ve 23 letech jmenován čtvrtým nejmladším kapitánem v historii Českých Budějovic.

Zvládl to na jedničku.

A je zaslouženým držitelem Ceny Tomáše Zelenky.

Tímto je tedy letošní udílení cen v Chance lize kompletní. Pýcha byl současně zvolen i do All-Star týmu a byl vyhlášen také obráncem sezony.

Držitelé Ceny Tomáše Zelenky

2019/2020 – Pavel Pýcha (České Budějovice)
2018/2019 – Luboš Rob (Vsetín)

Individuální ceny v Chance lize za sezonu 2019/2020

Cena Tomáše Zelenky: Pavel Pýcha (ČEZ Motor České Budějovice)
Nejlepší brankář:
 Lukáš Klimeš (HC ZUBR Přerov)
Nejlepší obránce: Pavel Pýcha (ČEZ Motor České Budějovice)
Nejlepší útočník: Daniel Voženílek (HC Stadion Litoměřice)
Nejlepší junior: Vojtěch Střondala (HC Stadion Litoměřice)
Nejlepší trenér: Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice)
All-Star tým: Lukáš Klimeš (HC ZUBR Přerov) – Patrik Marcel (HC Stadion Litoměřice), Pavel Pýcha (ČEZ Motor České Budějovice) – Daniel Voženílek (HC Stadion Litoměřice), Roman Pšurný (HC ZUBR Přerov), Tomáš Šmerha (HC Slavia Praha).
Cena za oddanost hokeji: Jiří Průžek (HC Benátky nad Jizerou)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz