Hrachovina se z KHL stěhuje do Švýcarska, posílil Ambri-Piottu

Foto: hc-avto.ru

8. července 2019, 16:32

Václav Jáchim

Po odchodu z kazašské Astany byl Dominik Hrachovina chvíli bez práce, ale už to neplatí. Talentovaný brankář, který během působení v týmu Tappara Tampere dvakrát slavil tamní titul, odchází do švýcarské NLA. Hrachovina posílil tým Ambri-Piotty, příchod českého gólmana potvrdil klub na svém webu.

Hrachovina se stěhuje do mužstva, kde působí jiný český krajánek Jiří Novotný (po zranění kolena aktuálně na marodce). Uplynulou sezonu strávil v klubu Dominik Kubalík, který byl nejlepším střelcem i hráčem NLA.

Na ´úspěšného krajana, ale třeba i na Zdeňka Kutláka, který v Ambri-Piotte před časem také odvedl výborné služby, nyní naváže brankář, jenž sice ještě nechytal za národní tým dospělých, ale loni si připsal účast na mistrovství světa v Dánsku.

Podle informací z klubového webu se vedení s Hrachovinou prozatím dohodlo na smlouvě do začátku listopadu, tedy do první reprezentační pauzy příštího ročníku. Přičemž kontrakt může být dál prodloužen. Vedle bývalého brankáře Barysu Nur-Sultan (dřív Astana) míří do klubu také švédský gólman Viktor Östrlund (dosud Langnau), který má švýcarskou licenci a nebude tudíž považován za cizince.

V Ambri-Piottě nutně hledali maskované muže, jelikož předpokládaná jednička Benjamin Conz je zraněný a chybět bude patrně až do prosince. Hrachovina si vyzkouší další zahraniční soutěž, po angažmá ve Finsku a zápasech KHL v barvách kazašského Barysu se brzy vydá do Švýcarska.

Foto: mtv.fi

Čtyřiadvacetiletý rodák z Brna se na trhu ocitl v době, kdy většina evropských klubů už má brankářské pozice obsazené. Ve hře byl údajně finský Kärpät Oulu, kam ale zamířil Slovák Patrik Rybár. Další změny nastanou až v rozehraných soutěžích.

Hrachovina měl původně setrvat v Barysu, jenomže klub si ponechal Švéda s kazašským pasem Henrika Karlssona a k němu z organizace Tampy Bay přivedl kanadského gólmana Eddieho Pasquelego. Vedení kazašského účastníka KHL nedávno s Hrachovinou po dohodě obou stran ukončilo smlouvu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz