Hradec pracuje na případných posilách. Zůstane klíčový forvard?

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

9. června 2023, 21:44

Josef Prášek

S Mountfieldem otřásla na konci května velmi špatná zpráva – vyšlo najevo, že tři hráči byli pozitivně testováni na zakázanou látku... Zatím se neví, jak to s nimi bude dál. Hradec ovšem musí pracovat na případném doplnění kádru.

Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli testováni po čtvrtém semifinále proti Vítkovicím. Později vyšlo najevo, že všichni použili doplněk stravy se zakázanou látkou, která neměla být uvedena na obalu. 

Ve smlouvě ale mají, že použití suplementů musí konzultovat s klubovým lékařem. Všem hrozí zákaz činnosti až na čtyři roky, samotný Mountfield se od tohoto chování distancoval a pozastavil jim hráčské kontrakty.

S touhle trojicí zůstává v kontaktu, ale hráči jsou prozatím vyřazeni z kádru.

„Jako klub nemůžeme dělat nic. Celá záležitost je teď v rovině hráči, respektive jejich právní zástupce vs. Antidopingový výbor. Podle vyjádření právního zástupce hráčů bude tento proces trvat v řádech měsíců," přiznal generální manažer Aleš Kmoníček v sekci Ptejte se na klubovém webu. 

Jenže co teď? Dostanou velký trest? Nebo v příští sezoně budou moct hrát?

„Snažíme se připravit na všechny možné varianty," líčí Kmoníček s tím, že bude nejlepší počkat na finální verdikt. 

„Snažíme se připravit na všechny možné varianty. Máme i něco dotažené."

Zároveň potvrdil, že klub se ohlíží po případných náhradách.

„Ano, jedná se o tom. Máme i něco dotažené," naznačil. 

Ščerbak nepřijde, Okuliar by měl zůstat

Vyloučen je ale návrat ruského útočníka Nikity Ščerbaka, jenž na konci září musel opustit hradecký klub i Česko. „Vzhledem k pokračující válce na Ukrajině a stále nezměněné legislativě vůči občanům ruské národnosti teď šance neexistuje." 

„V tuto chvíli by měl Oliver zůstat u nás. Samozřejmě však ještě teoretická šance na jeho odchod do NHL před sezonou existuje."

Uvidí se tak, koho má Hradec Králové vyhlídnutého. Klíčové ještě bude udržet Slováka Olivera Okuliara, který prožil parádní ročník, nicméně zájem o něj má být i v zámoří...

„Mluvil jsem s Oliverem i jeho agentem. V tuto chvíli by měl Oliver zůstat u nás. Samozřejmě však ještě teoretická šance na jeho odchod do NHL před sezonou existuje," napsal Kmoníček fanouškům na mountfieldhk.cz.

Aktuální soupiska Mountfieldu HK

Brankáři:
Patrik Bartošák, Henri Kiviaho.

Obránci:
Jeremie Blain, Michael Gaspar, Bohumil Jank, Petr Kalina, Patrik Marcel, Tomáš Pavelka, Filip Pavlík, René Piegl, Matěj Pinkas.

Útočníci:
Jan Eberle, Aleš Jergl, Christophe Lalancette, Kryštof Lang, Petr Moravec, Oliver Okuliar, Lukáš Pajer, Radovan Pavlík, Jordann Perret, Radek Pilař, Radek Smoleňák, David Šťastný, Alex Tamáši, Marek Zachar, Matěj Chalupa a Patrik Miškář. 

Mountfield HK

Mountfield HK | Foto: Twitter Mountfield HK

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz