Hradec žije, doma zlomil Oceláře. Pavlík srazil Slezany v prodloužení

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Hokejisté Hradce Králové zvládli i druhý zápas, ve kterém měli nůž na krku. Doma sice s třineckými Oceláři prohrávali, ale pak skóre dokázali otočit. V pasáži, kdy měl Mountfield navrch, ovšem Slezané srovnali a pátá semifinálová bitva šla do prodloužení. Drama v nastaveném čase po necelých šesti minutách uťal Radovan Pavlík, který svým gólem trefil druhé vítězství hradeckého celku. Série se tak vrací do Třince.

Hradec nezačal vůbec dobře. Na trestné lavici zrovna pykal Červený, když domácí sice přežili skrumáž před Rybárem. Puk ale vyšťoural Adamský, přiťukl jej Svačinovi, který nabil Ciencialovi a Oceláři pod Bílou věží vedli. Druhý zásah Slezanů mohl v polovině úvodní části přidat Polanský, jenže zazvonil jen na horní tyčku.

Mountfield se nevzdal a při hře čtyři na čtyři slavil vyrovnání. Šimánek si udělal prostor na pravém kruhu a střelou hned z vhazování překvapil Hrubce, který kapituloval. Uběhlo jen 84 sekund a Hradec vedl. Džerinš předal puk Zámorskému, jenž od modré vypustil precizní jedovku a domácí otočili skóre.

Hradecký tým byl v tu chvíli na vrcholu, mačkal Oceláře v pásmu a třetí gól visel na vlásku. Třinec zachránila po další bombě Zámorského spojnice tyčí, pak ale Kukumberg inkasoval trest za podražení a Slezané trestali. Svačina to zkusil zpoza branky, odkud nahodil puk na Rybára, od kterého se kotouč odrazil do branky – 2:2.

V závěru třetí třetiny už se málem radoval třinecký soubor, když Filip Pavlík v brankovišti zastoupil gólmana Rybára a po střele Krajíčka odpálil puk před dotírajícím Polanským do bezpečí. Bitva šla do prodloužení, ve kterém úřadoval pro změnu Radovan Pavlík, po jehož bombě se v Hradci slavilo. Mountfield odvrátil konec sezony a snížil stav série na 2:3.

Václav Sýkora (trenér Hradce Králové): „První třetina nebyla z naší strany dobrá. Začali jsme hrát tak, jak jsme měli, až ve druhé, kde jsme otočili výsledek dvěma rychlými góly. Trošičku nás srazila branka v oslabení v závěru druhé třetiny, ale cením si toho, že mužstvo nešlo do kolen a šlo si za tím až do konce. Byly tam šance na obou stranách, ale v prodloužení jsme to zvládli a rozhodující gól jsme vstřelili my. Věřím, že nedělní zápas v Třinci bude asi v podobném duchu a doufám, že sérii vrátíme zpátky do Hradce.“

Václav Varaďa (trenér Třince): „Hodnotit finální výsledek bude obtížné, je to zklamání. Myslím, že kluci to odmakali, chtěl bych jim poděkovat za nasazení. I když jsme měli výpadek ve druhé třetině, který utkání ovlivnil. Ve třetí třetině jsme si za tím, myslím, šli, vytvořili jsme si velikánské příležitosti, ale prostě nám to tam nepadlo. Věřím, že na výkon navážeme v nedělním utkání a vyvarujeme se těch chyb, které nás stály zápas.“

MOUNTFIELD HK – HC OCELÁŘI TŘINEC 3:2 po prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Šimánek, 27. Zámorský (Džerinš, Červený), 65. R. Pavlík (Cingel, Zámorský) – 7. Cienciala (Svačina, Adamský), 37. Svačina.
Rozhodčí: Hribik, Lacina – Ondráček, Špůr.
Vyloučení: 6:6.
Využití: 1:2.
Střely na branku: 39:29.
Diváci: 6 168.
Nejlepší hráči: Petr Zámorský – Vladimír Svačina
Stav série: 2:3.
Mountfield HK: Rybár – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Cibulskis – Smoleňák, Koukal, Červený – Bednář, Kukumberg, Látal – Cingel, Džerinš, R. Pavlík – Köhler, Dragoun, Šimánek. Trenéři: Sýkora, Hynek a Martinec.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – M. Doudera, Krajíček, Roth, D. Musil, Matyáš, Linhart – Petružálek, Marcinko, Rákos – Hrňa, R. Vlach, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další program semifinále Generali play off TELH

Sobota 7. dubna – 5. zápas:
17:20 HC Škoda Plzeň – HC Kometa Brno (ČT sport)

Neděle 8. dubna  – 6. zápas:
18:20 HC Oceláři Třinec – Mountfield HK (ČT sport)

Pondělí 9. dubna – případný 6. zápas:
17:00 HC Kometa Brno – HC Škoda Plzeň (ČT sport)

Úterý 10. dubna – případný 7. zápas:
17:00 Mountfield HK – HC Oceláři Třinec (ČT sport)

Středa 11. dubna – případný 7. zápas:
17:00 HC Škoda Plzeň – HC Kometa Brno (ČT sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz