Hronkova anabáze: Z Helsinek do Vítkovic, pak trable s testem

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

9. listopadu 2020, 22:45

Adam Bagar

Před zápasem jeho jméno na soupisce scházelo, ale nakonec v hradecké sestavě nechyběl. Zadák Filip Hronek odehrál čtvrté utkání v pěti dnech, ve Vítkovicích však musel kousat porážku 1:2.

„Byly tam nějaké komplikace s tím, jestli stačí test na protilátky, nebo ne. Když jsme přijeli do Vítkovic, bylo mi řečeno, že nemůžu hrát. Už jsem moc nepočítal s tím, že bych šel do zápasu, ale nakonec jsem dostal povolení nastoupit,“ popisuje Hronek předzápasové trable.

Ještě v neděli v Helsinkách vedl omlazený český výběr na Karjale, okolo půlnoci dorazil domů a sotva se vyspal, už mířil zase do Ostravy, kde sehrál čtvrté utkání během necelých sto hodin. „První dvě třetiny to šlo, ale ve třetí už trochu docházely síly,“ přiznává 23letý obránce.

Ten byl navíc znovu nejnasazovanějším hráčem hradeckého mužstva, na ledě strávil 22 minut a 23 sekund. „Jsem tu od toho, abych hrál a pomáhal týmu,“ pokyvuje Hronek, jenž do svých statistik zapsal také asistenci na jediný rychlý gól svého týmu či dvě trestné minuty.

V závěru střetnutí neudržel nervy na uzdě, po kočkování s Patrikem Kochem vyčinil hlavnímu sudímu Robinu Šírovi a vyfasoval dvojku za nesportovní chování. „Něco jsem tam pronesl, pak jsem se rozhodčímu omlouval. Jsem rád, že to přijal,“ popisuje nejlepší bek Karjaly.

Do extraligového kolotoče Hronek a spol. naskočili poprvé od 29. září, na pět vítězství z úvodu sezony ale nenavázali a zapsali premiérovou porážku. „Vůbec jsme nedodržovali to, co jsme tady chtěli hrát. Náš herní plán tam v prvních dvou třetinách vůbec nebyl,“ mrzí jej.

Mountfield má možnost Vítkovicím vrátit prohru 1:2 už ve středu, kdy je na programu jejich odveta pod Bílou věží. „Musíme se do té doby zlepšit a vrátit jim to. Odpočineme si, uděláme dobrý, svižný, krátký trénink a dobře se připravíme na středu,“ velí zadák Detroitu.

Soutěž po dlouhé, nucené pauze nabírá velké tempo. Hned v pátek se Hradec Králové ukáže v Liberci, v neděli vyzve Olomouc a v úterý zajíždí do Karlových Varů. Hraje se v podstatě ob den, ale Hronek to kvituje. „Je to fajn, aspoň se do toho zase rychleji dostaneme.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz