Hrrr na sbornou! S bráchou budeme jako Hujerovi, hlásí Milan Michálek

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

10. září 2016, 11:34

Adam Bagar

Útočník Milan Michálek už natěšeně vyhlíží sobotní odvetnou bitvu s Ruskem! Do té nastoupí v elitní formaci po boku Jakuba Voráčka a Tomáše Plekance, s bráchou Zbyňkem v jednom týmu a zbytkem rodiny v hledišti. "Budeme jako Hujerovi, snad to bude dobrá podívaná," směje se Michálek. Ten se v O2 areně představí po více než pěti letech, pikantní duel je na programu od 16:30!

Na své poslední vystoupení v pražském hokejovém chrámu si velmi dobře vzpomíná. "Bylo to před MS 2011, hráli jsme tady proti Kanadě," hlásí Milan Michálek, který tehdy při porážce 2:4 zapsal do svých statistik nahrávku. Teď se do O2 areny vrací a věří, že národní tým tam prolomí střelecké trápení v délce čtyř utkání a navrch oplatí Rusům čtvrteční porážku 3:4. "Doufáme, že přijde plný stadion, užijeme si to a vrátíme jim prohru z Petrohradu."

"Doufáme, že přijde plný stadion, užijeme si to a vrátíme Rusům porážku."

V prvním přípravném utkání se Michálek představil až ve čtvrté formaci vedle Dmitrije Jaškina a Vladimíra Sobotky, ale svým výkonem zaujal trenéry natolik, že ho posunuli do elitní útočné lajny. "Ve čtvrtek jsem se cítil opravdu moc dobře, snad to bude pokračovat," usmívá se hráč, který se českým fanouškům představí vedle útočných es nároďáku Jakuba Voráčka a Tomáše Plekance. "Super! Jsou to výborní hráči, lídři tohoto týmu," pokyvuje.

Na Rusy bez Sobotky, chytat bude Neuvirth. Proč kouče polilo horko? »

V jednom mančaftu se po letech potkává i se svým bráchou Zbyňkem Michálkem. "Tolik času jsme spolu dlouho netrávili, možná jenom v létě. Ale spojit to s hokejem a takovou akcí, to je pro nás něco výjimečného. Vážíme si toho, že oba společně můžeme hrát za národní tým. Během sezony se zase tolik nevidíme, my hrajeme ve Phoenixu jen jednou a oni u nás taky. Mám tak šanci vidět jeho syna i dceru, to je vždy výborné," popisuje Michálek.

Srandičky v české kabině? To prostě v Kanadě a Americe není

Ten si uvědomuje, že při nejistotě okolo účasti hráčů NHL na olympijských hrách by kanadský Světový pohár mohl být pro něj poslední akcí takového formátu. "Jasně, já to tak beru. Proto se snažím si to užívat, co nejvíc to jde," říká zkušený jednatřicetiletý útočník. "Hlavně v šatně je to parádní. Takové srandičky, to prostě v Kanadě a Americe není. Moc si to užívám," dodává Michálek před očekávanou bitvou s Ovečkinem, Malkinem a dalšími.

Neuvirth před debutem: Splnil se mi sen, ale post jedničky neřeším »

V O2 areně se bude hrát na širším kluzišti, očekává tak ještě náročnější zápas. "Musíme dobře bruslit. Rusové mají na to velké hřiště dost kvalitních hráčů, jsou na tom výborně kombinačně a skvěle bruslí. Bude to pro nás ještě těžší," tuší Milan Michálek s tím, že pokud Češi zopakují výkon ze třetího dějství, mají velkou šanci uspět. "Tam jsme ukázali sílu našeho týmu, mohli jsme vyrovnat. Je to dobré znamení, musíme v tom pokračovat," velí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz