I juniorka Vsetína zahodila náskok 2:0. Chomutov si vynutil pátý duel

Radost juniorů Chomutova ze 4. semifinále se Vsetínem | Foto: Kateřina Kundertová, piratichomutov.cz

Zatímco první semifinálovou sérii ukončila Slavia v nejkratším možném času, tu druhou mezi juniory Chomutova a Vsetína rozhodne až pátý zápas. Piráti totiž využili výhodu domácího kluziště a odvrátili druhý mečbol Valachů.

Rocknet Aréna zůstává v play off nedobyta

Chomutovským juniorům se jako jediným v základní části sezony dařilo venku více než doma. V play off se ale situace obrátila a Piráti jsou na vlastním ledě k nezastavení. Kvůli třetímu místu v základní části však Severočeši vždy začínají venku. Ve čtvrtfinále proti Technice jim pomohla kontumace, v semifinále ale v Rocknet Aréně odvraceli dva vsetínské mečboly.

Ve čtvrtém utkání se téměř vše důležité odehrálo v úvodní třetině. Již v osmé minutě mohli jít domácí do vedení, když dostali možnost jet trestné střílení. Nejproduktivnější hráč Pirátů Jaroslav Pospíšil ale nabízenou šanci nevyužil. O necelé tři minuty později však chomutovskou střídačku gólem rozveselil Jan Vostiňák a ještě před první přestávkou zvýšil náskok Severočechů Tomáš Hlaváček.

Domácí ve druhé části dostali potřetí kotouč do sítě soupeře, pro vysokou hůl ale nebyl gól uznán. Ve třetí periodě na druhé straně výtečného Benjamina Vavřenu zachránila tyč. Vsetínu se podařilo prosadit až v poslední minutě, když při hře bez brankáře skóroval Lukáš Stodůlka. Chomutov poté již těsný náskok udržel, a vynutil si tak rozhodující pátý zápas.

Ten se hraje na Vsetíně ve čtvrtek od 16 hodin. Domácí junioři určitě budou mít v hlavě neblahý osud dorostenců, kteří proti Pilsen Wolves vedení 2:0 také ztratili a soupeř na jejich ledě nakonec slavil finále... Piráti se nicméně budou muset obejít bez svého kapitána.

Martin Stasinka (asistent trenéra Chomutova): „Vyšel nám vstup do zápasu, když jsme si v první třetině dokázali vytvořit nespočet šancí a zápas jsme mohli rozhodnout. Taky se nám povedlo vstřelit dvě branky. Druhá a třetí třetina byly vyrovnanější, ale ukázali jsme sílu mužstva a výsledek ubojovali. Určitě bych vyzdvihl výkon gólmana. Jsme rádi za to, že jsme obě domácí utkání vyhráli, a těšíme se na rozhodující duel ve Vsetíně.“

PIRÁTI CHOMUTOV – VHK ROBE VSETÍN 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Vostiňák (Kincl, Hynek), 17. Hlaváček (Žižka) – 60. L. Stodůlka (Koláček, Ostrčil).
Rozhodčí: Valda, Hacaperka – Kubas, Černohlávek.
Vyloučení: 4:3.
Bez využití.
Stav série:
2:2.

Závěr semifinále Ligy juniorů

Čtvrtek 4. března – 5. zápas:
16:00 VHK ROBE Vsetín – Piráti Chomutov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz