Jalonen novinářům ukázal tabulku. Hráče poslal odpočívat do lázní

Foto: Marek Hedbávný

16. května 2023, 15:06

Marek Hedbávný

(RIGA, od našeho zpravodaje) Kari Jalonen v úterý během volného dne předstoupil před novináře, otevřeně mluvil patnáct minut a vysvětloval svůj pohled na palčivé otázky okolo národního týmu.

Mluvil o zraněních (viz ZDE), nasazování brankářů (čtěte TADY) a také se vrátil ke včerejšímu utkání s Lotyšskem.

Jalonen ani nečekal na první otázku a rovnou spustil: „Očekávám od vás spoustu dotazů. Něco vám ale chci nejprve ukázat, chlapi," začal a vytáhl pokreslenou tabulku.

„Tohle jsou fakta ze včerejšího zápasu," ukazoval na ní. „Při hře 5 na 5 jsme měli deset superšancí, Lotyši jedenáct. V přesilovkách jsme měli čtyři superšance, oni tři. V prodloužení to bylo na superšance 4:3 pro nás."

„Střel na branku sice měli hned 35 a my jen 25, ale oni měli spoustu střel, které nemohly skončit gólem."

„Celkově to tedy bylo na superšance 18:17," shrnuje Jalonen. „Ano, střel na branku sice měli hned 35 a my jen 25, ale oni měli spoustu střel, které nemohly skončit gólem."

„Já zůstávám pozitivní. Byl to včera opravdu dobrý zápas: hodně bojovnosti, rychlosti a hrálo se ve velkém tempu," líčí český kouč.

Z výhry v prodloužení se každopádně radovali domácí hokejisté, kteří porazili Česko vůbec poprvé ve své hokejové historii. „Chyběl mi forčeking na jejich obránce," hlásí Jalonen. „V prvních dvou zápasech byl forčeking opravdu dobrý, proti Lotyšsku ale z nějakého důvodu ne. Mezi jejich obránci a našimi útočníky byla příliš velká mezera."

„V prvních dvou zápasech byl forčeking opravdu dobrý, proti Lotyšsku ale z nějakého důvodu ne."

„Teď budeme hrát se Slovinskem, a to bude úplně jiný typ zápasu," uvědomuje si. „Ale vezměte si třeba zápas s Kazachstánem. Dominovali jsme, byli pořád na puku, ale stejně to bylo po dvou třetinách jen 2:1 a bylo to dál otevřené. Nebylo to tak jednoduché. Musíme respektovat každého, všechny soupeře."

Kari Jalonen

Kari Jalonen | Foto: Markéta Křížová

Hokejisté si odpočinou v lázních
Zatímco Jalonen a jeho trenérský štáb řeší hokej 24/7, jejich svěřenci si po hektickém startu mistrovství světa můžou odfrknout. Další utkání je čeká až ve čtvrtek.

Dnes proto mají celý volný den. „Žádné mítinky, absolutně nic," potvrzuje Jalonen. „Jedou k pláži do Jurmaly. Jsou tam lázně, budou tam mít i bazén, saunu a společnou večeři. Bude to jakýsi teambuilding. Chci, aby si psychicky odpočinuli."

„Hráči jedou k pláži do Jurmaly. Jsou tam lázně, budou tam mít i bazén, saunu a společnou večeři."

A co on? „Já si čistit hlavu nemusím. Jsem tu, abych pracoval. S trenérem jdeme kouknout na zápasy Slovinska a Norska," popisuje. „Možná pak jenom s trenéry zajdeme na večeři. Chtěli bychom do nějaké restaurace, kde mají české pivo."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz