Jan Chábera jde z Kladna na Slovensko, bude chytat v Trenčíně

Foto: piratichomutov.cz

17. června 2015, 10:50

Václav Jáchim

Čtyři sezony chytal za Kladno, po uplynulém ročníku ale Jan Chábera věděl, že jeho hokejové kroky povedou pryč. Rytíři vsadili na jiné koně, zkušený gólman hledal nové angažmá. Teď už ho má, bývalý brankář Českých Budějovic, Mladé Boleslavi, Sparty či Plzně míří do Dukly Trenčín. "Zástupci klubu měli o Honzu velký zájem, myslím, že by mu mohlo tohle působiště vyhovovat," říká hráčův zástupce Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services.

Chábera už za hranicemi v minulosti působil. Kdysi okusil americkou juniorskou USHL, později pro změnu rakouskou EBEL v barvách slovinské Lublaně. Teď jde k našim východním sousedům, do klubu, který hledal náhradu za Branislava Konráda. Dosavadní jednička kývla na nabídku Olomouce, v kleci Dukly by měl být nově oporou právě Chábera, jenž se s vedením Dukly dohodl na roční smlouvě.

"Chábera má hodně zkušeností, počítáme s ním na pozici prvního gólmana. K týmu se připojí koncem července, kdy půjdeme na led, druhého brankáře stále hledáme," řekl klubovému webu nový generální manažer a trenér Ján Kobezda. Čerstvá posila se podle svých slov do Trenčína těší. Chábera u Rytířů nastupoval čtyři sezony, s týmem zažil postup do play off i pád z nejvyšší soutěže."

"V Kladně jsem působil dlouho, už to trochu bylo i stereotypní. Jsem tedy rád, že mohu zkusit zase něco nového. Nabídku Dukly jsem přivítal," uvedl pro web účastníka slovenské extraligy Chábera. Trenčín kdysi patřil k předním týmům federální ligy, ovšem tuhle dobu už jednatřicetiletý rodák z Jindřichova Hradce nezažil.

"V době rozdělení republiky mi bylo osm, moc si to nepamatuju. Ale z historie vím, že zápasy Dukly s českými kluby byly na úrovni. Se slovenským hokejem jsem měl dosud kontakt jen v rámci přípravných zápasů," doplnil. Na nový ročník se bude chystat individuálně. "Dělal jsem to tak už v době, když jsem přicházel do Kladna. Místo skákání a cviků na kolena, které mi nedělají dobře, zapojím jiné věci - například inline brusle nebo kolo. Připravuju se v partě hráčů, kteří působí v zahraničí. Takhle mi to vyhovuje," uzavřel.

Kromě Chábery opustil Kladno také mladý talentovaný gólman Daniel Vladař, který bude nově chytat zámořskou USHL. Rytíři naopak přivábili z Nových Zámků svého bývalého gólmana Lukáše Cikánka, k dispozici je nadále Jiří Švihálek. Během uplynulé sezony nastupoval za Kladno rovněž Jan Lukáš, ale ten je po odchodu Filipa Novotného k dispozici pražské Spartě.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz