Je super naskočit za své barvy, libuje si Myšák. Co o něm řekl Országh?

Foto: Martin Voltr

Když po posledním šampionátu dvacetiletých odešel do kanadského Hamiltonu, zdálo se, že Jan Myšák za mateřský Litvínov hodně dlouho nenastoupí. Ale opak je pravdou, talentovaný útočník se dočasně vydal zpátky domů. „Je super zase naskočit za své barvy," kvituje.

Český favorit letošního draftu NHL musí počkat, zámořské soutěže zahájí se zpožděním. Stejně tak výběr hokejových koní pro NHL. Proto se Myšák dohodl s mateřským klubem a ve čtvrtek se poprvé představil v pohárové bitvě na ledě Mladé Boleslavi. „Moje pocity? Super. Jen škoda, že se prohrálo. Jsem moc rád za šanci, kterou jsem dostal," děkuje na dálku.

V jeho případě odpadla nutnost adaptace, vždyť v litvínovské kabině neseděl jen několik měsíců. „Zvykat jsem si nemusel, většinu kluků znám," povídá. První duel odehrál ve formaci s Lukášem Válkem a Martinem Hanzlem. Verva padla 3:5, teploměr v hale ukazoval 27 stupňů Celsia. „Vedro bylo, ale já to moc nevnímal. I když trénujeme, je to podobné. Bohužel, musíme si na to zvykat."

Foto: Edvard Beneš, hcverva.cz

O jeho návratu do Litvínova se mluvilo delší dobu, bylo však třeba počkat na vyřízení všech formalit. „Jednání bylo delší. Vlastně trošku takový chaos. Jiní kluci to měli asi podobné, jsem rád, že už se to vyřešilo a mohu hrát." V dresu Vervy vybruslil poprvé bez košíku, ovšem novinka to pro něj nebyla. „Je to o zvyku. V Kanadě už jsem tam bez něj začínal," připomene.

První zápasy nové sezony si Myšák zahrál koncem července, na akci dvacítky proti Slovensku. Nákaza koronavirem poté poslala všechny členy týmu do karantény, nadaný útočník si musel dát neplánovanou pauzu. „Je to znát," reaguje na dotaz, zda ji v Mladé Boleslavi cítil. „Po nároďáku jsem tři týdny trénoval sám, v Litvínově jsem se připojil od úterý. Pro mě je skvělé, že s týmem mohu být a připravovat se společně." První duel po nucené přestávce je vždycky náročný. „Těžké to určitě bylo. Sám cítím, že v týmových taktikách je co zlepšovat."

Kdyby planetu nezasáhla zmíněná nákaza, patřil by už Myšák některému z týmů NHL. Takhle přišel o velké červnové divadlo, které je zejména pro kanadské fanoušky svátkem. „Lehce líto mi to je, ale tohle neovlivním. Koukám dopředu," namítá. O draftu teď nepřemýšlí. „Těžko říci, je to daleko. Soustředím se na play off v poháru, které nás čeká."

Myšákův návrat znamená pro Vervu dobrou zprávu. „Myslím, že přínosem určitě bude," nepochybuje hlavní trenér Vladimír Országh. „Chtěli jsme ho zapojit už do středečního zápasu s Mladou Boleslaví, čekali jsme na papíry, které přišly až ve čtvrtek ráno. Hned tedy nastoupil, byl to jeho první zápas po delší době. A ukázal dobré věci. Všichni víme, že v něm je velký potenciál."

Foto: hcverva.cz

Juniorský reprezentant získá zápasovou praxi, na nový ročník se bude chystat v domácím prostředí. „Loni hrál v Litvínově, po odchodu do OHL výrazně pookřál, dostal tam jiné úkoly. Měl daleko ofenzivnější roli, chytil se střelecky a nabral zdravé sebevědomí. Což je pro každého hráče dobré. Teď je z juniorského hokeje zpátky v dospělém. Doufám, že dobrou formu z Kanady přinese i k nám," přeje si Országh.

Nový litvínovský trenér přiznává, že Myšáka už dřív na dálku sledoval. „Je to chlapec, který poctivě trénuje a pracuje na sobě. Má před sebou cíl a jde si za ním, my mu v tom samozřejmě chceme pomoci." Spolupráce přijde vhod oběma stranám, v ofenzivě Vervy stoupne konkurence. „Samozřejmě, ta vyřeší spoustu věcí. Pokud chceme být úspěšní, jednoznačně ji potřebujeme. Je nutný široký kádr a také hráči, kteří jsou hladoví po úspěchu. Kteří se o to chtějí pobít," uzavírá Országh.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz