Jordán je v KHL obráncem týdne, gólmanům vládne bývalá opora Dynama

26. října 2020, 11:22

Václav Jáchim

Poslední dobou má vynikající formu, potvrzuje to také vyhlášení nejlepších hráčů KHL za uplynulý týden. Michal Jordán si vysloužil ocenění pro nejlepšího obránce, opora Chabarovsku za to vděčí především mimořádně povedenému duelu proti Kazani.

Český reprezentant, který si zahrál na olympiádě 2018 a čtyřech světových šampionátech, se proti silné Kazani uvedl hattrickem a prokázal, že vedle kvalitní defenzivní činnosti má také velké schopnosti pro hru směrem dopředu. Amu vyhrál bitvu nevídaným rozdílem 7:1.

Odchovanec zlínského hokeje si v předchozím průběhu soutěže připsal jednu nahrávku, zápas s AK Bars byl jeho nejlepším během dosavadního působení na východní frontě, kam přišel v průběhu ročníku 2016-17 z Caroliny.

Účastník Světového poháru 2016 tehdy posílil právě Kazaň, které v minulém týdnu nastřílel tři branky. V létě 2017 se stěhoval do Chabarovsku, kde aktuálně nastupuje už čtvrtou sezonu. V té letošní zatím stihl 11 utkání, tři branky a 2 nahrávky.

Zástupci ligy udělili Jordánovi cenu pro beka týdne také proto, že v žádném z posledních utkáních neměl negativní hodnocení v účasti na ledě při vstřelených a obdržených gólech.

Brankářům aktuálně vládne Július Hudáček, bývalá opora pardubického Dynama je jasnou jedničkou Spartaku Moskva. Uplynulých sedm dní Hudáčkovi vyšlo: připsal si dvě výhry ze tří zápasů, jedno čisté konto (proti Jaroslavli za vítězství 1:0 po nájezdech) a také procentuální úspěšnost zásahů 98 procent. Slovenský gólman musel za hodnocené období čelit přesně stovce pokusů.

Nejlepším útočníkem týdne byl v KHL zvolen Vladimír Butuzov z Chabarovsku, ve čtyřech střetnutích zaznamenal čtyři góly a tři asistence – nejvíc ze všech ofenzivních hráčů soutěže. Nejlepším nováčkem týdne je jednadvacetiletý útočník Alexej Toropočenko z Kunlunu, jenž za Atlantikem  patří St. Louis.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz