Jsem optimista, v návrat Dukly do extraligy stále věřím, říká Ščerban

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Když v roce 2008 nastupoval do pozice jednatele, vytyčil si za cíl návrat Jihlavy do extraligy. Poslední události (nejasnosti okolo zimního stadionu, radním města podané trestní oznámení na hospodaření klubu či kauza nespokojených rodičů) však Bedřichu Ščerbanovi jeho práci dost komplikují.

Ambiciózní a pracovitý funkcionář však zůstává přese všechno pozitivně naladěn. Ani výše uvedené kauzy a problémy ho od smělého cíle neodrazují. „Jsem optimista a věřím, že se návrat do extraligy podaří,“ uvedl exkluzivně pro hokej.cz. „Už při svém nástupu jsem k naplnění cíle definoval tři základní prostředky: odpovídající stadion, odpovídající proces výchovy mládeže a dostatečný rozpočet. Zimní stadion má bohužel zpoždění a na jeho rekonstrukci stále čekáme. Podařilo se ale vybudovat „Zimáček“, který je velmi důležitým článkem pro mládež. Ta mimochodem pracuje dobře. Řada odchovanců v A-týmu či zastoupení v mládežnických reprezentacích ukazují na správnou cestu,“ pokračoval bývalý obránce a držitel Zlaté hokejky za rok 1991. „Rozpočet je pro extraligu zatím nedostačující. Přesto věříme a chceme jít nadále za cílem návratu do TELH. Není to sice na pořadu dne, ale tento cíl budeme sledovat,“ dodal.

„Věříme a chceme jít nadále za cílem návratu do TELH. Není to sice na pořadu dne, ale tento cíl budeme sledovat."

Aby však Dukla, dvanáctinásobný vítěz československé nejvyšší soutěže, postoupila zpět mezi elitu, bude zapotřebí zamezit podobným kauzám, jakým musela Jihlava čelit v předcházejících měsících. Ty totiž jméno bývalého armádního celku poškozují. „Zmiňované kauzy je nutno vnímat jako účelové. V případě trestního oznámení šlo o politiku. V druhém jsme rádi, že nevznikl stav, kdy skupina rodičů vytvoří a prosadí v rámci klubu výsadní postavení pro své děti,“ sdělil. „Pokud jako klub něco děláme, děláme to pro všechny děti. Příklad: turnaj O pohár primátora nebo turnaj O pohár hejtmana. Jsou to akce pro děti 4., respektive 6. třídy. Všechny děti se jich, tak jak prochází Duklou, zúčastní. Zde byl tlak dělat turnaj pět let pouze pro stále stejný ročník,“ poodhalil jednatel klubu.

„Nám je ale jedno, zda rodič patří k zámožnějším nebo má politické kontakty. Proto jsme nesouhlasili," řekl 51letý manažer.„Naše postoje a rozhodnutí vnímá jako správná drtivá většina rodičů. Před pár měsíci jimi organizovaný email na podporu vedení a trenérů poslalo přes sto rodičů v průběhu pár dní. Podpisové vyjádření názoru, které visí nyní z iniciativy rodičů na infocentru, už má desítky podpisů. A to ještě nezačala mládežnická sezóna,“ uvedl exkluzivně pro hokej.cz. „To vše prokazuje, že jsme nastolili výchovný proces, který je pozitivně vnímán drtivou většinou rodičů, a že jsme se naopak vyhradili proti malé skupince, jež se snažila zavést systém „protekce“. Alespoň takto chápeme a vnímáme jejich vyjádření a podporu,“ dodal.

„Je nám jedno, zda rodič patří k zámožnějším nebo má politické kontakty. Pokud jako klub něco děláme, děláme to pro všechny děti."

Jak již Bedřich Ščerban výše naznačil, Dukla musí jít za svým snem postupnými krůčky. Žádné přehnané ambice tak od Jihlavy pro letošní sezonu nečekejte. „V současné době jsme ve fázi tvorby týmu. Je naším cílem dát dohromady mužstvo, jež bude konkurovat kandidátům na postup v první lize a držet krok s favority soutěže. Chtěli bychom předvádět atraktivní hokej. Mužstvo má několik nadějných mladých hráčů, kteří mají budoucnost před sebou a potřebují nasbírat zkušenosti. Pro jejich rozvoj je dobré odehrát co nejvíce kvalitních zápasů. Cílem v této chvíli je sestavit dobré mužstvo, které vytvoří v základní části co nejlepší pozici do play off,“ uzavřel šéf jihlavského hokeje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz