Juniorský bronz míří do Boleslavi. Dramatickou sérii rozsekl Vimmer

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Zatímco finále je v plném proudu, v DHL extralize juniorů jsme poznali držitele bronzových medailí. Po velmi těsné minisérii je získali hokejisté Mladé Boleslavi.

Série zklamaných poražených semifinalistů byla vyrovnaná od začátku až do konce. První duel na Vysočině skončil remízou 3:3, a málo chybělo, aby stejný výsledek nabídla i odveta ve městě automobilů.

To by znamenalo prodloužení série.

Čekání na první gól skončilo o fous později než v úvodním duelu, po 23 minutách hry využil přesilovou hru domácí dorostenec Oskar Lisler. Ještě během druhé třetiny ale srovnal Matěj Kravec.

Scénář se opakoval i ve třetí části. Brankáře Maláče nejprve překonal boleslavský tahoun Vojtěch Polák, ale když Dukle začínalo téct do bot, pět minut před sirénou vyrovnal Josef Broš!

Hostům se ale stalo osudným Menšíkovo vyloučení. Boleslav totiž nabídnutou přesilovku využila už po 21 sekundách, kdy Křepelkovu střelu v čase 56:58 dorazil Štěpán Vimmer.

Jihlava pak ani v tlaku zesíleném hrou bez brankáře na vyrovnání nedosáhla. Bronz tak bere Mladá Boleslav, nicméně i soupeř si za velmi povedené tažení vyřazovacími boji – navíc na konci „azylové“ sezony – zaslouží respekt.

Václav Pletka (trenér Mladé Boleslavi): „Jsme samozřejmě moc rádi za to, že jsme zvládli obsadit třetí místo. Jak už jsem ale řekl, lepší by bylo, kdyby se o třetí místo nehrálo. Máme tu dlouhodobou část, která má 52 kol. Bylo by fér, kdyby to skončilo vypadnutím z play off, protože i namotivovat kluky potom, co jsou smutní z nepostupu do finále, je nesmírně těžké. Gratuluji všem klukům a všem třem gólmanům. Marek Stuchlík play off odchytal parádně, oba další kluci to měli velmi těžké, protože takřka měsíc nechytali. David Hora v Jihlavě podal fantastický výkon a Daniel Forst nás dnes také citelně držel a také se zasloužil o zisk bronzových medailí. Ještě jednou musím všem poděkovat, protože kluci celou sezónu makali a posouvali se dál. I když jsme tam sem tam měli nějaké ty spory, tak plnili to, co měli. I tohle nás dostalo tam, kde dnes jsme.“

BK MLADÁ BOLESLAV – HC DUKLA JIHLAVA 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 24. Lisler (Křepelka), 45. Polák (Hruška, Sypecký), 57. Vimmer (Křepelka, Polák) – 36. Kravec (Klapica, Vandas), 55. Broš (Straka, Chvátal).
Rozhodčí: Zavřel, Veselý – Gregar, Thuma.
Vyloučení: 4:4.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 38:37 (10:10, 12:11, 16:16).
Diváci: 345.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz