K. O. v čase 59:54! V O2 areně rozhodlo až prodloužení

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Hradec Králové a Liberec sice dělají ve čtvrtfinále Tipsport extraligy favoritům z Pardubic a Sparty velké problémy, v sériích přesto prohrávají shodně 0:2. Mountfield inkasoval rozhodující gól šest vteřin před koncem, Bílí Tygři pak padli v prodloužení.

Řepík vystřelil výhru do nemocnice Moravčíkovi

Hraje se 34. minuta, stav utkání je 1:1. Michal Moravčík v rohu kluziště zpracovává puk, v tu chvíli ho surově posílá hlavou na mantinel Oscar Flynn. Liberecký útočník si okamžitě uvědomuje, co provedl. Omlouvá se a ví, že pro něj utkání skončilo.

Mezitím, co Moravčíka odvážejí z ledu na nosítkách, po Flynnovi při cestě do šatny vystartují sparťané. Dochází k hromadné bitce u střídaček, utkání tak končí nejen pro Flynna se zraněným Moravčíkem, ale také pro další čtveřici hráčů.

Tahle série se začíná řádně vyostřovat.

Když utkání míří do prodloužení, přichází první pozitivní novinka: Moravčíkův stav je stabilizovaný. Zanedlouho sparťanští fanoušci vítají další radostnou zprávu – Michal Řepík to jako správný kapitán vzal v prodloužení na sebe, vybruslil si do ideální palebné pozice a vystřelil Pražanům druhý bod v sérii. Hráčem utkání pak byl symbolicky zvolený Michal Moravčík.

HC SPARTA PRAHA – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 3:2 po prodloužení (1:0, 0:1, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Hrabík (Harper, Kempný), 45. O. Najman (Krejčík, Chlapík), 74. Řepík – 25. Rychlovský (Filippi, Melancon), 47. Birner (Bulíř, Melancon).
Rozhodčí: Úlehla, Stano – Hynek, Šimánek.
Vyloučení: 4:6, navíc Buchtele, Hrabík (oba Sparta) do konce zápasu, Vlach, Flynn a Aubrech (všichni Liberec) do konce zápasu.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 50:33.
Diváci: 12 241.
Nejlepší hráči: Michal Moravčík – Dávid Hrenák.
Stav série: 2:0.
HC Sparta Praha: Kovář – Kempný, Mozík, Krejčík, Mikliš, Moravčík, Irving, Němeček – D. Vitouch, Horák, Chlapík – P. Kousal, O. Najman, Řepík – Buchtele, Lajunen, Forman – Hrabík, Konečný, Harper. Trenéři: Gross a Hořava.
Bílí Tygři Liberec: Hrenák – McCoshen, Knot, Ivan, Melancon, Derner, Budík, Aubrecht – Vlach, Filippi, Faško-Rudáš – Rychlovský, A. Najman, Flynn – Birner, Bulíř, Hawryluk – Zachar, Šír, Kel. Klíma. Trenéři: Pešán, Kudrna a Žabka.

K.O.usal v čase 59:54

Zápas míří stejně jako o den dřív do prodloužení, nedočkaví diváci už se zvedají ze sedaček a míří na záchod a na pivo, aby pak nemuseli čekat ve frontě.

Jenže...

Nastavený čas tentokrát nebyl potřeba – šest vteřin před koncem rozhodl o druhé pardubické výhře v sérii Robert Kousal, jenž dorazil za Lukáše Paříka vyražený puk po dravé akci Lukáše Radila.

Zatímco vyprodaná pardubická hala bouří, krajský rival kouše druhou těžkou porážku ve dvou dnech. Stejně jako v pátek, ani tentokrát nebyl horším týmem, stejně jako v pátek ale nezvládl koncovku zápasu. Ještě v 50. minutě vedl, pak se ale nechal dvakrát vyloučit a Dynamo přesilovkou 5 na 3 nepohrdlo. Obrat dokonal v čase 59:54 Robert Kousal, a to teprve svým druhým play-off gólem v extraligové kariéře.

Marek Zadina (trenér Pardubic): „Odehráli jsme výbornou první třetinu oproti pátku, rozehráli jsme se a byl to od nás velmi dobrý výkon. Na začátku druhé třetiny přišla přesilová hra, tu jsme nesehráli dobře a trochu nás to dostalo z tempa, nebyla to úplně naše hra. Třetí třetina už byla vyrovnaná, bylo tam hodně emocí, měli jsme hodně vyloučených, což se prostě nemůže stávat. Soupeř se v některých momentech dostával více do hry, my to hráli na pár lidí... Věřili jsme, že se povede vyhrát. A povedlo se to znovu."

Tomáš Martinec (trenér Hradce Králové): „Myslím si, že to byl opět hodně vyrovnaný zápas. Za sebe mohu říci, že tým se zlepšil oproti prvnímu utkání a podal mnohem lepší výkon. Bohužel v tom zápase rozhodly znovu detaily, v nichž jsou Pardubice o krůček lepší."

HC DYNAMO PARDUBICE – MOUNTFIELD HK 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 29. Vondráček (Vála, Poulíček), 50. Pánik (Kaut, Čerešňák), 60. R. Kousal (Radil, Will) – 34. Jergl (Kev. Klíma, McCormack), 49. Freibergs (Pláněk, Tamáši).
Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Svoboda, Thuma.
Vyloučení: 9:7.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 31:32.
Diváci: 10 194 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Roman Will – Aleš Jergl.
Stav série: 2:0.
HC Dynamo Pardubice: Will – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Hájek – Pánik, Sedlák, Hyka – R. Kousal, Zohorna, Radil – Paulovič, A. Musil, Kaut – Mandát, Poulíček, Vondráček. Trenéři: Zadina, Sýkora a Černohous.
Mountfield HK: Pařík – Freibergs, Blain, Pavelka, Pláněk, Kalina, McCormack, Pilař – Perret, Tamáši, Jasper – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl – Eberle, Estephan, Šťastný – R. Pavlík, Lalancette, Miškář. Trenéři: T. Martinec, Hamara a Frühauf.

Další program čtvrtfinále play off

Neděle 17. března – 1. zápasy:
15:00 HC Oceláři Třinec – Banes Motor České Budějovice (ČT sport)
17:00 HC Kometa Brno – HC VERVA Litvínov (O2 TV Sport)

Pondělí 18. března – 2. zápasy:
17:00 HC Oceláři Třinec – Banes Motor České Budějovice (O2 TV Sport)
17:00 HC Kometa Brno – HC VERVA Litvínov (ČT sport)

Úterý 19. března – 3. zápasy:
19:00 Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice (ČT sport)
18:00 Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha (O2 TV Sport)

Středa 20. března – 4. zápasy:
18:00 Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice (O2 TV Sport)
17:00 Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha (ČT sport)

Čtvrtek 21. března – 3. zápasy:
17:00 Banes Motor České Budějovice – HC Oceláři Třinec (ČT sport)
17:30 HC VERVA Litvínov – HC Kometa Brno (O2 TV Sport)

Pátek 22. března – 4. zápasy:
17:00 HC VERVA Litvínov – HC Kometa Brno (ČT sport)
17:30 Banes Motor České Budějovice – HC Oceláři Třinec (O2 TV Sport)

Sobota 23. března – případné 5. zápasy:
HC Dynamo Pardubice – Mountfield HK
HC Sparta Praha – Bílí Tygři Liberec

Neděle 24. března – případné 5. zápasy:
HC Oceláři Třinec – Banes Motor České Budějovice
HC Kometa Brno – HC VERVA Litvínov

Pondělí 25. března – případné 6. zápasy:
Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice
Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha

Úterý 26. března – případné 6. zápasy:
Banes Motor České Budějovice – HC Oceláři Třinec
HC VERVA Litvínov – HC Kometa Brno

Středa 27. března – případné 7. zápasy:
HC Dynamo Pardubice – Mountfield HK
HC Sparta Praha – Bílí Tygři Liberec

Čtvrtek 28. března – případné 7. zápasy:
HC Oceláři Třinec – Banes Motor České Budějovice
HC Kometa Brno – HC VERVA Litvínov

Semifinále play off

1. série: 31. března, 1. 4., 5., případně 8., 10. a 12. dubna
2. série: 2., 3., 6., 7., případně 9., 11. a 13. dubna

Finále play off

16., 17., 20., 21., případně 24., 26. a 28. dubna

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz