Kacetl znovu vynuloval Tygry a Oceláři slaví obhajobu titulu

26. dubna 2021, 19:17

Adam Bagar

Hokejisté Třince zvládli páté finálové utkání s Libercem a po výhře 3:0 slaví obhajobu mistrovského titulu, který v extralize získali potřetí v klubové historii.

Bílí Tygři toužili vrátit sérii pod Ještěd, ale v okleštěné sestavě, bez Michala Birnera či Dávida Grígera, nenašli recept na třineckou obranu v čele s Ondřejem Kacetlem.

Ten pochytal všech 23 střel soupeře, vynuloval jej už podruhé za sebou a zapsal šesté čisté konto v letošním play off, čímž překonal dosavadní rekord Romana Málka.

Oceláři si pomohli přesilovkami. Vítězný gól vstřelil v polovině utkání Jack Rodewald, uklidnění přidal Michal Kovařčík a pojistku do prázdné branky Vladimír Dravecký.

Třinecký trenér Václav Varaďa dostal skvělý dárek ke 45. narozeninám – Oceláři obhájili titul z roku 2019 a potřetí v klubové historii se stali extraligovými šampiony.

Liberec bral pod Javorovým znovu stříbro a v příštím ročníku Ligy mistrů se nepředstaví, Oceláře a Spartu doplní Mladá Boleslav, která po základní části skončila třetí.

Páté finále sledoval v ochozech Werk Areny vyšší počet diváků než v minulých utkáních, díky rozšíření výjimky udělené Ministerstvem zdravotnictví jich dorazilo 879.

Václav Varaďa (trenér Třince): „Do utkání jsme velmi dobře vstoupili a bylo na nás vidět, že jsme byli lepším týmem. Hlavně v první třetině, kdy jsme si od počátku vytvářeli šance. Liberec v podstatě čekal, co s nimi uděláme. Nepodařilo se nám vstřelit branku, hra se malinko srovnala, trošku jsme byli nervóznější, ale počkali jsme si na šance. Celkově jsme si za tím šli a podali velmi dobrý výkon. Na Liberci bylo vidět, že jim chyběli rozdíloví hráči, kteří by týmu pomohli vstřelit gól. Chtěl bych jim poděkovat za dobrou sérii, pogratulovat k druhému místu a vyzdvihnout náš tým, který si za rozhodnutím finálové série šel od první minuty.“

Patrik Augusta (trenér Liberce): „Byla to těžká série. Těžké zápasy kromě prvního, který se nám nepovedl. Jinak si myslím, že to bylo hodně vyrovnané. Rozhodovaly přesilové hry a v závěru i to, že ofenziva Třince byla kvalitnější. My jsme nějaké hráče ztratili, což není výmluva, to se stává. Chybělo nám to, poslední dva zápasy jsme nevstřelili branku. Jinak ale hráči zaslouží absolutorium, pracovali na sto procent a podávali výkony, jaké jsme od nich očekávali. Ve čtvrtém zápase se k nám nepřiklonilo štěstíčko, ale soupeř byl velice kvalitní. Gratuluju Třinci k výhře, hrají neskutečně pevnou defenzivu a těžko se proti nim prosazuje. Jsem hrdý na náš tým a každého hráče.“

HC OCELÁŘI TŘINEC – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branka a nahrávky: 30. Rodewald (Špaček), 52. M. Kovařčík (Gernát, Špaček), 58. Dravecký (Rodewald).
Rozhodčí: Šír, Lacina – Hynek, Lederer.
Vyloučení: 3:4, navíc hráčská lavice (Liberec) do konce utkání.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 22:23.
Diváci: 879.
Konečný stav série: 4:1.
HC Oceláři Třinec: Kacetl – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána, Martin Růžička – Kurovský, Marcinko, Hrňa – M. Kovařčík, Špaček, Rodewald – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký – Chmielewski. Trenéři: Varaďa a Zadina.
Bílí Tygři Liberec: Kváča – Vitásek, Knot, Rosandič, Kolmann, Derner, Havlín, Kunst – Bulíř, A. Musil, Lenc – J. Vlach, P. Jelínek, Najman – Rychlovský, Šír, D. Špaček – Průžek, Pabiška, A. Dlouhý. Trenéři: Augusta a Kudrna.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz