Káňa dvěma góly srazil Plzeň: Bojovnost je naše jediná cesta

Foto: Roman Turovský, hcplzen.cz

11. března 2021, 9:14

Matěj Vybíral

Play off je úplně jiná soutěž. Zatímco v neděli v rámci 52. kola Plzeň rozstřílela Olomouc 9:1, v prvním zápase předkola dokázala Mora na západě Čech vydřít vítězství 2:1. Oba góly hostů vsítil jejich nejproduktivnější hráč základní části Jan Káňa. „Bojovnost je naše jediná cesta, jak zápasy zvládat,“ hodnotí po utkání.

Z vysoké nedělní porážky se olomoučtí hokejisté rychle oklepali. „Brzy jsme na ni zapomněli. Chystali jsme se na novou soutěž s čistou hlavou,“ přiznává Káňa.

A připravili se výborně, v prvních dvou třetinách Plzeň přehrávali a nakonec zvítězili 2:1.

„Věděli jsme, že jediná šance, jak tu uspět, je bojovat naplno. To jsme plnili úplně všichni,“ říká Káňa, který pochválil celý olomoucký tým. „Každý z nás přistoupil k utkání zodpovědně. Plnili jsme pokyny, nedali jsme soupeři čas hrát,“ pokračuje.

Vyzdvihl však výkon Branislava Konráda, který vychytal 32 střel domácích: „Braňo chytal parádně. Na výhře se podílel obrovskou měrou.“

Kohouti se dokázali poprat i s nečekanou přestávkou devět minut před koncem zápasu. Budík vysklil s protihráčem plexisklo a náhradní díl se musel přinést z vedlejší haly. „Čekání nebylo příjemné. Jen jsme sledovali čas, pak jsme seděli čtvrt hodiny v kabině. Ale naštěstí se na to nemusíme vymlouvat, protože jsme vyhráli,“ usmívá se 29letý křídelník.

Také se svým výkonem mohl být Káňa spokojený. Dvakrát se prosadil z prostoru pravého kruhu střelou pod horní tyč. „Doufám, že ještě nějaké góly přidám. Série je dlouhá a takhle musím odehrát co nejvíce zápasů,“ říká rodák ze Zlína.

Druhý zápas série je na programu už dnes. Mora už má jistotu, že si domů poveze alespoň jednu výhru, což vždy bývá považováno za úspěch. „Ale výhoda domácího prostředí bez fanoušků padá,“ myslí si Káňa. Podle něj se Olomouci v poslední době hraje lépe na ledě soupeřů. „Zápasy u nás tak budou úplně stejně těžké,“ dodává.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz