Kapitán Vrána před druhým finále: Nesmíme si nechat takhle zbytečně srovnat!

Petr Vrána | Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

V závěru semifinále třinecký kapitán svému mužstvu scházel. Na zápasovou soupisku se vrátil až pro úvodní finálovou bitvu proti Mountfieldu HK. A tak docházelo během zápasu na souboj kapitánů přímo proti sobě, protože jak Petr Vrána, tak Radek Smoleňák naskočili ve čtvrtých formacích.

A ačkoliv se domácí vůdce Smoleňák poprvé v play off prosadil, na výhru to nestačilo. Slavil totiž Vránův Třinec. Jak bitvu zkušený osmatřicetiletý veterán viděl?

„Nahoru dolů, šance na obou stranách. Hodně se hrálo střední pásmo. Důležité bylo, že Dan Kurovský ujel a dal gól. A my odskočili. Potom jsme byli úspěšní a odskočili na 2:0,“ tuší Petr Vrána.

Ale následně trochu přemítá. „Pak byl trošičku problém, že jsme si nechali dát na 2:2, což by se nemělo stávat. Což se vlastně hned stalo znovu, ale naštěstí naše challenge vyšla a byla posouzená evidentně správně. Pak bylo klíčem, že jsme si to už uhlídali,“ má jasno kapitán Třince.

Nejen v letošním play off je Třinec hodně silný v hlídání náskoku. Jenže pod Bílou věží ztratil vedení 2:0 během dvou minut a čtyřiceti sekund.

„Pak bylo klíčem, že jsme si to už uhlídali.“

„Špatně rozebraní hráči, teč, předtím to zase sehráli dobře. Mají výborný pohyb, jsou to mladí kluci a jsou velice agilní. Ale je škoda nechat si dát takhle dva góly,“ myslí si Vrána.

Oceláři si následně vzali své vedení rychle zpět, ale i tak znovu inkasovali. Jenže v tomhle případě zafungovala souhra mezi videotrenéry a třineckou lavičkou. Gól Jordanna Perreta na 3:3 tak neplatil, a to se nakonec ukázalo býti klíčovým prvkem úvodní finálové bitvy.

„Každý tu situaci nějak vidí, na ledě to není lehké rozpoznat. Trenér měl taky problém se sluchátkem, protože byl na stadionu velký hluk. Ale videokouči rozhodli, že si máme vzít challenge a udělali dobře,“ ví Vrána.

Co čeká zkušený a tituly ověnčený kapitán Slezanů od druhého finále? Žádné velké změny…

„Nemyslím, že to bude jiné. Hradec na nás bude chtít tlačit.“

„Nemyslím, že to bude jiné. Hradec na nás bude chtít tlačit. Jsou to mladí kluci, nebude to nic jednoduchého. Pro nás se nic nemění, musíme hrát stále naši hru. A pokud se dostaneme do vedení, nesmíme si nechat takhle zbytečně srovnat,“ velí Petr Vrána.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz