Kapitánka Mills: Bronz? Výsledek posledních dvou let obrovské práce

Foto: iihf.com

(HERNING, od našeho zpravodaje) Kapitánka s velkým K (respektive C). Alena Mills se konečně dočkala velkého úspěchu. Lídryní národního týmu je už jedenáct sezon a za tu dobu zažila se spoluhráčkami mnoho. Na podobný moment však čekala dlouho. A vyplatilo se.

Pro Alenu Mills to byl nejspíše bronz s příchutí zlata. Za ženskou reprezentaci hraje už od sezóny 2004/2005 a nyní si konečně pověsila na krk medaili.

„Je to úžasný pocit. Nejlepší, co jsem asi zažila. Je to výsledek posledních dvou let obrovské práce, které holky obětují,“ pronesla s úsměvem na tváři.

Podle kapitánky byl nejdůležitější zejména začátek utkání, ve kterém si Švýcarky moc velkých příležitostí nevytvořily. „První třetinu jsme začaly úplně skvěle, nic jsme jim nedovolily,“ řekla.

„Je to výsledek posledních dvou let obrovské práce, které holky obětují.“

Poté však hráčky země helvétského kříže přitlačily a Češkám občas bylo pořádné horko. „Od nás přišel trochu útlum, začaly jsme si hrát, a možná jsme se i přizpůsobily i jejich hře. Ony nás totiž moc neatakovaly, a tak jsme zkoušely někdy zbytečně vymýšlet až moc kreativní věci. Něco jsme si k tomu řekly a pak už to bylo lepší,“ dodala Mills.

Zejména třetí třetina byla ze strany Švýcarek hodně o tlaku. Mills přisuzuje tento fakt hlavně důležitosti zápasu. „Nervy hrály svojí roli určitě. Ale nakonec jsme zvítězily, a to je to důležité. Na víc se historie ptát nebude. Opravdu to bylo hlavně o tom začátku, který byl z naší strany výborný,“ uvedla.

Ona sama se pak také zapříčinila o správnou namotivovanost svými proslovy v kabině v průběhu zápasu. „Samozřejmě jsem něco v šatně říkala, vždycky to tak dělám,“ usmála se nakonec a odešla za spoluhráčkami slavit.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz