Karlovy Vary se zachránily, navíc mají šanci na předkolo. Velká úleva, říká Koblasa

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Prognózy pro Karlovy Vary nebyly před západočeským derby ideální. Energie potřebovala vyhrát a doufat, že Litvínov prohraje s Olomoucí. V případě neúspěchu a vítězství Kladna by jí navíc hrozila do posledního kola baráž. A ke všemu ještě musíme připočítat fakt, že Karlovy Vary v Plzni nevyhrály už přes šest let. Energii ale ostatní výsledky přály, a hlavně ovládla derby 3:1.

Na výhře se podílel vítězným gólem Petr Koblasa, jehož střela z levého kruhu v 51. minutě nečekaně propadla Pavlátovi do sítě. „Ale nepřekvapilo mě to. Každou střelou chci dát gól, takže by mě překvapilo, kdyby ji chytil,“ usmívá se útočník.

Po závěrečné siréně s úlevou zamířil do kabiny, kde zjistil, že Litvínov padl doma s Olomoucí. „A díky tomu máme šanci na předkolo!“ raduje se 28letý křídelník, který prozradil, že karlovarští hokejisté výsledky ostatních zápasů v průběhu utkání nesledovali.

Energii by v případě porážky a vítězství Kladna hrozila do posledního kola baráž. Západočeši tak věděli, o co v derby jde. „Uvědomovali jsme si, jak důležitý zápas to je. Přistoupili jsme k němu výborně. Naše nasazení bylo skvělé a navíc výtečně zachytal Štěpán Lukeš,“ pochvaloval si Koblasa.

„Naše nasazení bylo skvělé a navíc výtečně zachytal Štěpán Lukeš.“

Díky výhře mají Západočeši stále o co hrát. V úterý vyzvou litvínovskou Vervu v přímém souboji o předkolo play off. Měli hrát na domácím ledě, jenže z KV Areny je centrum pro uprchlíky z Ukrajiny, Energie tak hledala azyl.

„Variant je stále více, trenéři nám už něco říkali. Každopádně doma hrát nebudeme, takže je celkem jedno, kde to bude,“ říkal Koblasa po zápase v Plzni. Později se potvrdilo, že Karlovy Vary odehrají poslední kolo v Chomutově.

Koblasu samozřejmě mrzí, že klíčový duel nesehraje Energie v domácí KV Areně. „Je to velká škoda. Ale nemůžeme se na to vymlouvat. Dáme do zápasu všechno. S Litvínovem se nám letos moc nedaří, ale o potřebné tři body zabojujeme,“ slibuje útočník.

Foto: Roman Turovský, hcplzen.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz