Když se trenér 10 minut česal, nemohli jsme udělat ostudu, směje se Kubeš

Ilustrační foto | Foto: Český paralympijský tým

Český výběr para hokejistů vyhrál nad Itálii 5:0 a kdo jiný by měl vstřelit první gól českého týmu na turnaji než právě kapitán reprezentace Pavel Kubeš. Produktivní obránce navíc jen u jednoho bodu nezůstal. Kromě přesného zásahu přidal i přihrávku na gól.

Vstřelit bůra a nedostat ani jeden gól, to je slušný začátek vrcholného turnaje pro české para hokejisty. „Výsledek vypadá jednoznačně, ale myslím si, že to tak jednoznačné nebylo,“ brzdí superlativy kapitán Kubeš.

„I Italové měli několik nebezpečných střel na bránu. My jsme si ale řekli, že když se náš trenér 10 minut česal, aby mu to slušelo na střídačce, tak že mu neuděláme ostudu a že vítězství pro něho urveme,“ dodává se smíchem.

Zápas s bránícími Italy byl pro Čechy velkou výzvou, vstřelit pět gólů týmu, který urputně brání, to se ale zas tak často nezadaří.

„Jedou tam opravdu beton, zahustí to a je to velmi těžké prostřelit. Člověk se tam najednou ocitne, má nabito, ale také má před sebou tři Italy a gólmana. Je to pak těžké. Chce to pak trochu víc roztáhnout, ale myslím si, že oni pak odešli v průběhu zápasu i fyzicky.“

„Člověk se tam najednou ocitne, má nabito, ale také má před sebou tři Italy a gólmana. Je to pak těžké."

Krátce před první brankou zápasu s Itálií se Pavel Kubeš vyhnul několika bránícím hráčům a puk pak přihrál volnému spoluhráčovi. O pár vteřin později to byl právě český kapitán, kdo dostal dobrou pobídku od spoluhráčů.

„Stál jsem před brankou a vytvořila se tam velká ulice. Karlos (Karel Wágner - pozn. redakce) mě tam viděl a našel mě. To kdybych nedal, to by bylo fakt trestuhodné. Zkoušel jsem si tam někdy vyjet dopředu a projet kolem protihráče a šlo to. Fakt si myslím, že asi museli odejít i fyzicky. Na nás se naopak ukazuje příprava, kterou jsme měli.“

Jeden zápas česká para hokejová reprezentace zvládla, ještě spousta důležitých utkání ji ale teprve čeká. Nejbližší výzvou je zápas s pořadatelským týmem Čínou.

„Příští zápas bude zajímavý, vůbec nikdo nic neví a nedokáže si ani tipnout, jak by to mohlo dopadnout. Nám samozřejmě trošku napovídá zápas Číny se Slovenskem, Slováky známe. Máme navíc dovoleno sledovat přímo tady první třetinu, předpokládám, že vedení v hale zůstane na celý zápas. Ještě po utkání na hotelu nebo další den před zápasem si určitě budeme dělat rozbor našeho zápasu a taky rozbor hry Číny. Musíme si rozebrat jejich hráče a připravit se na ně,“ velí k další bitvě kapitán Kubeš.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz