Kladno přetlačilo Slavii, Motor loupil v Havířově. Jestřáby vychytal Schwarz

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Druhá nejvyšší soutěž ve středu roztočila atraktivní zápasový kolotoč, který se v podstatě zastaví až ve druhé polovině března, kdy už budou známi oba vítězové semifinálových bojů. Mezi hlavní aspiranty na postup do extraligové baráže patří Kladno či Slavia. Oba bývalé kluby elitní tuzemské soutěže okořenily letošní start WSM Ligy vzájemnou bitvou, v níž se nakonec radovali z těsného vítězství Rytíři. A počítat se musí také s Motorem, který zahájil sezonu hladkým vítězstvím na horké půdě Havířova.

V Benátkách zářili brankáři, úspěšnější byl Marek Schwarz

Prostějov, jenž je právem označován za černého koně letošního ročníku WSM Ligy, se na úvod představil v Benátkách nad Jizerou. Ty zrovna nejsou jeho oblíbeným sokem, když v uplynulé sezoně hladce ztratil všechna vzájemná klání. Tentokrát měl herně navrch, jenže nenašel recept na skvěle chytajícího Marka Schwarze. Jedinou trefu viděli diváci až po 65 minutách hry, kdy rozsekl nájezdy benátecký Jan Víšek, jenž překonal Luboše Horčičku.

HC BENÁTKY NAD JIZEROU – LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV 1:0 po nájezdech

Rozhodující nájezd: Víšek.
Rozhodčí: Pražák – Kreuzer, D. Štětina.
Vyloučení: 5:5.
Bez využití.
Střely na branku: 22:35.
Diváci: 280.

Motor uspěl v Havířově, třemi body se blýskl Roman Vráblík

Ambicióznímu Motoru sice nevyšla domácí generálka s jihlavskou Duklou, zato první ostrý test nového ročníku už zvládl. Jihočeši zaskočili Havířov dvěma rychlými trefami v rozmezí pouhých čtyřiceti sekund. Domácí, hnáni tradičně výbornými fanoušky, odpověděli stejným způsobem, jenže ve druhém dějství nabrali opět dvougólovou ztrátu, kterou už nedokázali do závěrečné sirény smazat. Dvakrát se trefil Roman Vráblík, mezi střelci figurovala i posila Lukáš Zíb.

HC AZ HAVÍŘOV 2010 – ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 2:5 (2:2, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Sztefek (Staněk, Maliník), 15. Korím (Sedláček) – 6. Zíb (Švihálek, Mikyska), 7. Vráblík (Žálčík), 30. Vráblík (Straka, Heřman), 39. Švihálek (Kuchejda, Žovinec), 50. Heřman (Vráblík, Straka).
Rozhodčí: Kubičík – R. Vengřín, Rožánek.
Vyloučení: 1:3, navíc Korím (Havířov) 10 minut.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 35:32.
Diváci: 1884.

Stadion navázal na nepovedenou přípravu, padl s Jihlavou

Hokejisté Litoměřic si letošní přípravu za rámeček určitě nedají, v základní hrací době totiž nedokázali ani jednou zvítězit. A v podobném duchu pokračovali také proti Jihlavě, která si krátce před startem soutěže zvedla sebevědomí výhrami nad Kladnem a Motorem. Favorit dlouho narážel na dobře chytajícího Tomáše Krále, ale v polovině souboje si dvěma góly v rozmezí 112 sekund zajistil rozhodující náskok. Třemi nahrávkami se blýskl Michal Důras.

HC STADION LITOMĚŘICE – HC DUKLA JIHLAVA 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 46. Nedvídek (Berger, Doležal) – 28. Skořepa (Kaláb, Důras), 30. Flek (Důras), 42. Kohout (Seman, Zadražil), 60. Grebeňuk (Melenovský, Důras).
Rozhodčí: Bejček – Krátký, Šmika.
Vyloučení: 6:5.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 32:23.
Diváci: 920.

Ústí nad Labem v derby přetlačilo Most, rozhodla třetí část

Na severozápadě Čech bylo na programu tradiční derby mezi Ústím nad Labem a Mostem. To už v minulém ročníku přineslo mimořádně vyrovnané bitvy a ani první kolo toho nového nebylo výjimkou. Po dvou třetinách svítilo na světelné kostce nerozhodné skóre 1:1, vítěze tak určilo až závěrečné dějství, v němž měl Slovan navrch. O vítěznou trefu se postaral až Zdeněk Kubica, Martin Vágner pak přidal definitivní pojistku do opuštěné mostecké klece. 

HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM – HC MOST 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 23. Tůma (Kuchler, Smetana), 45. Kubica (Rys, Křivohlávek), 59. Vágner (Rys) – 40. Smolka (Černý, Kubinčák).
Rozhodčí: Krob – Beneš, Štofa.
Vyloučení: 5:6.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 37:37.
Diváci: 841.

Třebíč loupila v Šumperku, nájezdy rozsekl David Dolníček

Šumperk a Třebíč se potkaly už v úvodu srpnové přípravy. Tehdy se z výhry po nájezdech radovali domácí Draci, kteří po devíti letech vstoupili do soutěže na domácím ledě. Dlouho jim to přinášelo štěstí, jenže Horácká Slavia má v kádru mladíka Marka Švece, který našel vždy odpověď na trefu domácích a poslal duel do prodloužení. V nájezdech pak dominoval Karel Vejmelka, který chytil všechny pokusy domácích. O vítězný gól se postaral ve druhé sérii David Dolníček.

HOKEJ ŠUMPERK 2003 – SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ 2:3 po nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Fořt (Vrdlovec, Holík), 25. Gewiese (Haas, Půhoný) – 17. Švec (Bilčík, Erat), 41. Švec (Malena, Erat), rozhodující nájezd Dolníček.
Rozhodčí: Dědek – Adamec, Poruba.
Vyloučení: 7:7, navíc Přibyl (Třebíč) 5 minut a do konce utkání.
Využití: 2:1.
Střely na branku: 34:37.
Diváci: 945.

Přerovští Zubři vrátili Kadani sedmnáct let starou porážku

Po dlouhých sedmnácti sezonách se hokejisté Přerova vrátili do druhé nejvyšší soutěže. A symbolicky na svém ledě hostili Kadaň, která je tehdy poslala o ligu níž. Natěšení Zubři tak měli před výborně zaplněnou arénou svému soupeři co vracet a od začátku diktovali tempo hry. I díky třem bodům bývalého zadáka Motoru Lukáše Chmelíře vstoupili do WSM Ligy triumfem, na němž se podepsala také čerstvá posila Juraj Šimboch, jenž nahradil zraněného Vojtka.

HC ZUBR PŘEROV – SK KADAŇ 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Chmelíř (Pšurný, Procházka), 24. Dostálek (Chmelíř, Pšurný), 38. Grof (Chmelíř, Procházka) – 21. Mrázek (Kůs, Račuk), 42. Chlouba (Trefný).
Rozhodčí: Kika – Reich, Hanzlík.
Vyloučení: 5:10.
Využití: 2:1.
Střely na branku: 37:31.
Diváci: 2250.

3567 diváků sledovalo vydřené vítězství Kladna nad Slavií

Ještě před dvěma lety spolu hrály v Tipsport extralize, nyní se Kladno a Slavia střetly o ligu níž a vzájemnou bitvou odstartovaly svou pouť za návratem mezi elitu. Skvělý duel, jemuž přihlíželo 3567 fanoušků, nakonec vítěze v základní hrací době nenašel. Rytíři sice během čtyř minut otočili výsledek, ale Pražany poslal zpátky do zápasu zkušený Miloslav Čermák, jenž propálil Lukáše Mensatora. Ten měl nakonec důvod k radosti, když nájezdové drama rozsekl Jan Rudovský.

RYTÍŘI KLADNO – HC SLAVIA PRAHA 3:2 po nájezdech (0:1, 2:1, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Stach (D. Růžička), 26. Skuhravý, rozhodující nájezd Rudovský – 5. Jurík (T. Doležal, Knot), 34. Čermák (Pavlin).
Rozhodčí: Wagner – Hejl, Podrazil.
Vyloučení: 6:9.
Využití: 2:1.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 43:29.
Diváci: 3567.

Další program WSM Ligy

Čtvrtek 10. září – předehrávka 2. kola:

17:30 ČEZ Motor České Budějovice – LHK Jestřábi Prostějov

Sobota 12. září – 2. kolo:

17:00 SK Kadaň – Rytíři Kladno
17:00 HC AZ Havířov 2010 – HC Stadion Litoměřice
17:30 HC Slavia Praha – HC Benátky nad Jizerou
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – HC ZUBR Přerov
17:30 HC Most – Hokej Šumperk 2003
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Slovan Ústí nad Labem

Pondělí 14. září – 3. kolo:

17:30 HC Benátky nad Jizerou – SK Kadaň
18:00 HC Stadion Litoměřice – ČEZ Motor České Budějovice
18:00 HC Slovan Ústí nad Labem – HC AZ Havířov 2010
18:00 Hokej Šumperk 2003 – HC Dukla Jihlava
18:00 HC ZUBR Přerov – HC Most
18:00 Rytíři Kladno – SK Horácká Slavia Třebíč
18:00 LHK Jestřábi Prostějov – HC Slavia Praha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz