Klopýtnutí? Začali jsme dělat hlouposti, mrzí Lva. Hradec počítá ztráty

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

20. března 2022, 20:56

Adam Kodet

Vítěz základní části po úvodním ubojovaném bodu začal druhý den náramně. Za čtyři minuty vedl 2:0, hned nato hrál pětiminutovou přesilovku. Od druhé třetiny ale Lvi přestali kousat, zatáhli drápy a Boleslav během dvou minut vyrovnala. Obrat dokonala ve třetí periodě a srovnala stav série na 1:1. A kromě prvního nezdaru začal Mountfield od prvních zápasů počítat i další ztráty.

Hradec byl v pohodě. V sérii se i po delší pauze proti rozehranému soupeři ujal vedení. Druhý zápas začal dvěma rychlými góly a mocně hnaný domácími tribuny chtěl víc. Ve druhé třetině ale začal být až moc lehkovážný a věřil, že se mu nemůže nic stát. A ono se stalo.

„Upustili jsme od naší hry, kterou jsme hráli v první třetině. Začali jsme dělat hlouposti, které se v play off dělat nedají. A Boleslav nás za ně potrestala,“ ví moc dobře Jakub Lev, že Hradec měl zápas ve své moci, ale druhý bod si vlastní laxností nechal protéct mezi prsty.

Dalo se čekat, že zápasy proti Boleslavi budou pro Hradec tuhým bojem. Zapomeňte na gólové hody a hokejovou krásu. „Hráli to, co od nich čekáme. Dlouhé přihrávky, protečovávají si to a chodí do forčeku. Bohužel jsme si nedokázali vypracovat dostatek příležitostí, abychom rozhodli a odskočili dál,“ dokládá hradecký asistent kapitána fakt, že soupeřovu taktiku má nakoukanou u videa.

„Upustili jsme od naší hry, kterou jsme hráli v první třetině. Začali jsme dělat hlouposti."

Mountfield měl soupeře na lopatě, kdyby během první třetiny proměnil pětiminutovou přesilovku, mohlo být po zápase. Ale znáte to o těch rybách a rybnících. Na kdyby se nehraje, Hradec nevyužil ani tuto, ani jinou početní výhodu, včetně závěrečné power play, a poprvé v play off narazil.

„Oslabení hrají kluci parádně, ale přesilovky nám nejdou. Určitě se na to koukneme, potrénujeme a vymyslíme na Boleslav nějaký recept, aby to v dalších zápasech rozhodlo v náš prospěch,“ věří, že klíčové pasáže s výhodou muže v poli budou na ledě soupeře pro Hradec efektivnější.

Východočeši ale do města automobilů rozhodně nejezdí rádi. Z 19 utkání tam uspěli jen šestkrát, letos tam vyhráli po víc jak čtyřech letech. „Na nějaké historické bilance nebo statistiky se vůbec nebudeme dívat. Žijeme tady a teď a jedeme tam vyhrát,“ neklesá na mysli extraligový rekordman v počtu za sebou jdoucích startů bez absence.

Problémem pro Lvy je kromě ztráty bodu a vedení v sérii taky zdravotní obtíže některých hráčů. Druhý zápas série nedohrál Cingel, Blain a nedochytal ho ani gólman Novotný.

A to by mohl být pro vítěze základní části průšvih. „Uvidíme, jak na tom Filip bude, teď na to nedokážu odpovědět. Tým není o jednom hráči. Každý ví, co má dělat a když někdo vypadne, někdo další ho musí zastoupit. K play off nějaké výpadky a drobná zranění patří,“ zůstává Jakub Lev před cestou do Mladé Boleslavi stále pozitivní.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz