KOMENTÁŘ Tomáše Divíška: Zlín čeká dlouhá cesta, překvapila mě Třebíč

Tomáš Divíšek | Foto: hcletci.cz

Ve svém komentáři se Tomáš Divíšek tentokrát zamýšlí nad aktuální sezonou Chance ligy. Rozebírá situaci Zlína a přidává svůj výhled na závěrečnou část ročníku.

Všichni čekali, že Zlín bude hrát v Chance lize prim. Osobně jsem nepředpokládal, že to pro ně bude procházka růžovou zahradou, ale myslel jsem si, že budou hrát nahoře a že svůj výkon budou směřovat k play off.

Už začátek sezony ale ukázal, že v klubu je něco špatně. Ačkoliv udrželi většinu hráčů z extraligy, nedaří se jim, což je pro mě velké překvapení.

Ať je to, jak chce, tak Berani za mě patří do extraligy. Je to mančaft, který má svoji historii a extraligu by hrát měl. Posledních několik let ale hráli dole, a navíc se ukazuje, že Chance liga není jednoduchá soutěž. Týmy, které hrají dlouhodobě pospolu a jsou konsolidované, dokáží být lepší než Zlín. 

„Už začátek sezony ale ukázal, že ve Zlíně je něco špatně.“

V minulých dnech se hodně řešilo krácení platů, ke kterému v klubu sáhli. Za mě tohle není cesta, jak klub posunout směrem nahoru. Byl jsem proti takovým krokům jako hráč i jako manažer.

Pokud už k tomu jakékoliv vedení sáhne, můj názor je, že by to nemělo být prezentováno veřejně. Robert si to každopádně dělá podle sebe a má na to právo. Kdo do klubu detailně nevidí, nemůže rozdávat rozumy.

Současnou situaci Robertovi nezávidím, nebude to mít jednoduché, ačkoliv pro zlepšení určitě dělá maximum. Zlín má problémy dlouhodobě, několik posledních let se v extralize zachraňoval na poslední chvíli a vždy mu to vyšlo, což možná uškodilo.

Věřili, že další sezona bude lepší, ale nebyla… Naopak problémy se jim nabalovaly. Směrem nahoru Berany čeká dlouhá cesta, která nepůjde urychlit lousknutím prstu.

A moje vzpomínky na Zlín z hráčské kariéry? Strašně nepříjemný tým, snad devadesát procent hráčů je nesnášelo. Měli výborné přesilovky, hodně organizovaný tým, hráli ve specifickém prostředí, kam se nejezdilo snadno.

„Za mě není krácení platů cesta, jak klub posunout nahoru.“

Jak už jsem ale řekl, tak do extraligy za mě patří. Zlín je hokejová bašta se svou historií, nicméně čeká je hodně práce.

Překvapila mě Třebíč, letos jsem viděl pár jejích zápasů, přičemž hraje opravdu výborně. Mají silnou střední generaci, tým, který je pospolu a v horních patrech tabulky je naprosto po právu.

Líbí se mi i Poruba a Vsetín. Všechny tyhle tři týmy mají silné jádro, které je v Chance lize obehrané, takhle nějak by se hokej měl podle mě dělat.

„Zlín do extraligy patří, nicméně je čeká hodně práce.“

Na baráž o postup do extraligy osobně tipuju Porubu nebo Vsetín, v extralize se o účastníkovi baráže podle mě rozhodne mezi Kladnem a Českými Budějovicemi. Z téhle čtveřice může nahoru postoupit kdokoliv.

Baráž je vždycky fofr, během čtrnácti dnů se rozhodne o budoucnosti klubu. Osobně bych upřednostňoval přímý postup a sestup.

Sportovní hledisko bych postavil výš než to ekonomické, byť chápu, že majitelé extraligových klubů chtějí určitým způsobem chránit svoje investice. Přímý postup a sestup každopádně považuju za nejspravedlivější variantu.

Tak to třeba letos funguje mezi Chance ligou a 2. ligou, která se podle mého názoru hodně zvedla. Soutěž získala kredit. Jsem rád za to, jak se daří nám v Letňanech.

„Máme plán na tři až čtyři roky, ve kterém bychom se chtěli pokusit o Chance ligu.“

Jsme spokojení s tím, jak hráči i realizační tým pracují. Máme plán na tři až čtyři roky, ve kterém bychom se chtěli pokusit o Chance ligu, přičemž teď jsme ve druhém roce.

Největším favoritem je pro mě každopádně kvalitou, rozpočtem i zázemím Znojmo. Nicméně ani my nedáme nikomu nic zadarmo.

Komentář redakčně zpracoval Pavel Mandát

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz