Konec spekulacím! Pardubice rozvázaly kontrakt s Josefem Marhou, ten se vrací do mateřského Hradce

Foto: mountfieldhk.cz

30. listopadu 2013, 13:15

Adam Bagar

To, o čem se v posledních dnech hovořilo, se stalo skutečností. Vedení Pardubic v pátek večer rozvázalo kontrakt se sedmatřicetiletým útočníkem Josefem Marhou (na snímku vpravo), který však zůstal volným hráčem jen přes noc. Hned ráno se totiž dohodl s Hradcem Králové, kde mimochodem hokejově vyrůstal, na spolupráci do konce sezony. Marha se zúčastnil už sobotního ranního tréninku Mountfieldu a k dispozici by měl být trenérům také pro nedělní utkání v Plzni.

Josef Marha v Hradci Králové hokejově vyrůstal, ale už v šestnácti letech se rozhodl pro přesun do Jihlavy. Talentovaný forvard byl následně pravidelným účastníkem mládežnických reprezentčních akcí a v pouhých devatenácti letech se přesunul do zámoří, kde si hned při premiérové sezoně připsal na konto dva starty v dresu Colorada. Za mořem strávil dlouhých šest ročníků a pak následoval přesun do Evropy. Marhovi se zalíbil švýcarský Davos, kde hrál neuvěřitelných dvanáct sezon!

Až nyní, v sedmatřiceti letech, se vrátil zpátky do České republiky, kde se dohodl na spolupráci s Pardubicemi. Pětinásobný švýcarský mistr stačil v jejich dresu sehrát dvaadvacet střetnutí, v nichž vstřelil dvě branky a připsal si čtyři asistence. V pátek však došlo k oboustrannému ukončení smlouvy. "Toto rozhodnutí je stejně jako předchozí změny kádru reakcí na hráčovu výkonnost s ohledem na výši jeho kontraktu," říká generální manažer pardubického klubu Ondřej Šebek.

"Není tajemstvím, že Josef Marha byl druhým nejlépe placeným hráčem naší organizace a v této souvislosti jsme očekávali od něj mnohem větší produktivitu,“ pokračuje Šebek. Dlouho však sedmatřicetiletý centr bez práce nezůstal. Už v průběhu týdne probíhala jednání s nedalekým Mountfieldem, ta byla v sobotu ráno dotažena do zdárného konce. "Je z Hradce Králové, zná zdejší prostředí a měl velký zájem na působení u nás, proto jsme se rozhodli jej angažovat," hlásí generální manažer Aleš Kmoníček.

Hradec Králové sice hraje ve velké pohodě a nadále suverénně drží druhou příčku extraligové tabulky, ale po dalším zkušeném hráči na centru už delší dobu trenéři toužili. "Věřím, že bude pro tým prospěšný a vhodně doplní kádr. Trenéři A-mužstva chtěli od začátku sezony přivést jednoho kvalitního a zkušeného centra, a když se Josef objevil na trhu, měli o něho velký zájem. Jsem tedy rád, že se nám podařilo hráče trenérům přivést," pokračuje Kmoníček na klubovém webu Mountfieldu.

V hradeckém dresu se Marha objeví po dlouhých jednadvaceti letech! A co na přesun říká? "V Hradci jsem vyrůstal a začínal s hokejem. Nikdy by mě nenapadlo, že tu budu ještě hrát extraligu. Praktikují tady obranný styl hry, což by mi mělo vyhovovat, uvidíme," svěřuje se s prvními dojmy. Celá záležitost se "upekla" velmi rychle a rodák z Havlíčkova Brodu se trenérům hlásil už na sobotním ranním tréninku. S největší pravděpodobností dokonce zasáhne do nedělního utkání na ledě mistrovské Plzně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz