Koukal, Miškář nebo Pavelka. Hradec může využít až 24 hráčů z Chance ligy!

Petr Koukal | Foto: Jan Kobzáň, jackfoto.cz

17. března 2023, 13:42

Marek Hedbávný

Hradec Králové bude mít během play off v případě nutnosti kam sáhnout: na střídavých startech se totiž nedomluvil pouze s partnerským Kolínem, za Mountfield mohou nastoupit i hráči z dalších prvoligových klubů.

Kozlové už mají dávno po sezoně, nedostali se totiž do play off, nadále však – právě kvůli případným startům za Hradec Králové – trénují. Do konce března navíc sehrají i dva přátelské zápasy s Kladnem, které čeká na start baráže.

Zajímavou variantou pro sestavu Mountfieldu může být návrat někdejšího kapitána Petra Koukala, jenž letos platil za jednoho z nejužitečnějších two-way centrů v Chance lize: kromě příkladné defenzivy pomohl Kozlům 21 body ve 34 zápasech.

Střídavé starty z Kolína má do Hradce také pes obranář Jakub Sklenář, ošlehaný desítkami těžkých zápasů v extralize. Obranu pak může opětovně vyztužit tvrďák Zdeněk Čáp.

Dravé mládí, které by v play off mohlo hýřit energií, zase představují Lukáš Pajer s Petrem Moravcem. Průlomový ročník má za sebou Kryštof Ouřada, s osmnácti brankami nejlepší střelec Kolína.

„Dokud bude v Kolíně led, což by mělo být zhruba někdy do konce března, tak budou hráči, kteří jsou pro nás použitelní, trénovat v Kolíně."

„Dokud bude v Kolíně led, což by mělo být zhruba někdy do konce března, tak budou hráči, kteří jsou pro nás použitelní, trénovat v Kolíně," popisuje na webu Hradce Králové jeho generální manažer Aleš Kmoníček. „Budou dostávat do těla tak, aby byli připravení v rámci velké marodky u nás případně naskočit."

Do Hradce Králové má střídavé starty celkem 24 hráčů z Chance ligy, dva z nich jsou z Prostějova: zkušený brankář Jaroslav Pavelka a urostlý kanonýr Jan Veselý. Jestřábi ale stále nemají po sezoně, čeká je semifinále se Vsetínem. Odtud pak může Mountfield využít silového forvarda Jana Bergra. Návraty na východ Čech mohou ohlásit i Patrik Miškář (Jihlava) nebo Lukáš Nedvídek (Šumperk).

Širší soupiska Mountfieldu HK

Brankáři: Henri Kiviaho, Matěj Machovský, Jaroslav Pavelka, Tomáš Sajdl, Jakub Soukup, Jakub Tichý.

Obránci: Jérémie Blain, Michael Gaspar, Bohumil Jank, Petr Kalina, Patrik Marcel, Graeme McCormack, Filip Pavlík, Mislav Rosandič, Zdeněk Čáp, Tomáš Jelínek, Jakub Naar, Marek Pelda, René Piegl.

Útočníci: Lukáš Cingeľ, Jan Eberle, Matěj Chalupa, Aleš Jergl, Kevin Klíma, Christophe Lalancette, Jakub Lev, Oliver Okuliar, Lukáš Pajer, Radovan Pavlík, Jordann Perret, Radek Pilař, Radek Smoleňák, Martin Štohanzl, Ethan Werek, Marek Zachar. Jan Berger, Markus Korkiakoski, Petr Koukal, Kryštof Lang, Patrik Miškář, Petr Moravec, Matěj Morong, Lukáš Nedvídek, Martin Novák, Kryštof Ouřada, Lukáš Pajer, Daniel Šedivý, Vojtěch Síla, Jakub Sklenář, Jan Veselý.

Patrik Miškář

Patrik Miškář | Foto: hcdukla.cz

Rozpis čtvrtfinálové série

Neděle 19. března – 1. zápas:
16:40 Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec (ČT sport)

Pondělí 20. března – 2. zápas:
17:00 Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec (O2 TV Sport)

Čtvrtek 23. března – 3. zápas:
19:00 Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK (O2 TV Sport)

Pátek 24. března – 4. zápas:
17:00 Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK (ČT sport)

Neděle 26. března – případný 5. zápas:
Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec

Úterý 28. března – případný 6. zápas:
Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK

Čtvrtek 30. března – případný 7. zápas:
Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz