Kovářův 150. start za nároďák! Hezké číslo, moc si toho vážím, říká

Jan Kovář | Foto: Jan Beneš, Český hokej

(MALMÖ, od naší zpravodajky) Češi zakončili Beijer Hockey Games nedělním zápasem proti Švýcarsku, ve kterém v prodloužení soupeře nakonec přetlačili. Hráčům hru komplikoval těžký led i celkem velké teplo, které v Malmö Areně panovalo.

Na rozdíl od sobotního souboje, v neděli tým pod vedením Kariho Jalonena začal klání proti Švýcarům lépe, alespoň o tom svědčilo průběžné skóre, které už od 6. minuty bylo 1:0 z pohledu českého týmu.

„Ani včera jsme do zápasu nevstoupili špatně, ale dneska jsme náš dobrý výkon déle udrželi. Byl to těžký souboj, puky moc neklouzaly, v hale bylo velké teplo a pro diváky to tak asi nebyl úplně pohledný hokej. Důležité ale je, že jsme dokázali vyhrát,“ komentuje těžší podmínky v posledním zápase kapitán Jan Kovář.

V čase 5:13 otevřel gólový učet zápasu Jakub Flek, soupeře inkasovaná branka ale spíše nakopla. „Po vstřeleném gólu jsme měli několik horších střídání. Naštěstí toho Švýcaři nevyužili. V poslední dvacetiminutovce jsme naopak měli my více šancí, kde jsme mohli rozhodnout, ale také se tak nestalo. Oni vyrovnali vlastně z nahrávky z rohu. Jsme rádi, že jsme se v prodloužení prosadili a vyhráli,“ hodnotí Kovář.

„Byl to těžký souboj, puky moc neklouzaly, v hale bylo velké teplo a pro diváky to tak asi nebyl úplně pohledný hokej."

Česká reprezentace mimo jiné na přelomu prvních dvou třetin úspěšně čelila pětiminutovému oslabení. „Kluci ho skvěle ubránili, zblokovali několik střel, to je vždycky důležité a tým to nakoplo,“ říká o důležitém momentu česká třiačtyřicítka.

Celkově hráči v dresech se lvem na prsou v Malmö zapsali jednu prohru a dvě výhry po prodloužení. „Je dobré dvakrát vyhrát, i když to pokaždé bylo v nastavení. Rozhodně nejsme spokojení se sobotním utkáním, buďme upřímní, to se nám hrubě nepovedlo. Jinak mě těší, že jsme mohli dvakrát z ledu odcházet s vítěznými pocity,“ bilancuje po posledním zápase švédského turnaje Kovář.

Ten si proti celku ze země helvétského kříže připsal 150. start v národním týmu. „Přemýšlel jsem nad tím, je to pořádná porce zápasů. Dostal jsem možnost odehrát tolik utkání a moc si toho vážím. Stopadesátka je hezké číslo,“ usmívá se.

„Je to pořádná porce zápasů. Dostal jsem možnost odehrát tolik utkání a moc si toho vážím."

Češi navíc proti Švýcarsku nastoupili ve speciálních dresech s oranžovými prvky a podpořili tak projekt O Kapku lepší hokej. „Jsem rád, když někomu můžeme hrou pomoct. Víc takových akcí! Doufám, že se vybere dost peněz, aby se co nejvíc pomohlo potřebným. Jsem jednoznačně pro, aby takovéto akce probíhaly častěji,“ dodává Kovář.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz