Kritizovaný Pavelec udělal obrovskou chybu, pak pomohl Jets k výhře. Spoluhráči mě podrželi, říká

7. dubna 2014, 14:38

Jan Vacek

Pořádně těžké období prožívá gólman Ondřej Pavelec (na snímku). Českému reprezentantovi se v posledních měsících nedaří podle představ, na jedničku Winnipegu se pro nevýrazné výkony valí ze zámoří stále silnější kritika. V sobotním utkání proti Torontu navíc Pavelec udělal hrubou chybu, po které se Maple Leafs ujali vedení 2:1. Winnipeg však třemi góly skóre otočil, šestadvacetiletý brankář proto mohl být spokojený. "Spoluhráči udělali maximum, aby ten zápas zvládli. Podrželi mě," řekl v rozhovoru pro list Winnipeg Free Press.

Ondřej Pavelec chyboval v závěru první třetiny za nerozhodného stavu 1:1, kdy za svou brankou nezkrotil kotouč, který pak pohodlně dorazil do odkryté branky útočník Nazem Kadri. To vše se navíc stalo ve chvíli, kdy hrál Winnipeg v oslabení. "Myslím, že jsme ho začali docela dobře, bohužel to byl hodně špatný odraz," mrzelo po skončení duelu Pavelce. "Přemýšlel jsem o tom, kam puk rozehraju, byla to velké chyba a hrozný gól," dodal zklamaně.

Hokejisté Winnipegu, kteří už nemají šanci na postup do play off, však zbraně nesložili. Třemi góly dokázali skóre otočit a v kanadském derby vybojovali cennou výhru. "Všichni hráči tvrdě bojovali, tentokrát mi hodně pomohli. Nebylo to jednoduché utkání, ale my jsme ve druhé třetině strávili hodně času v jejich obranném pásmu. Neměl jsem tolik práce," prohodil Pavelec, který si v duelu připsal celkem třiadvacet zákroků.

Hráči Jets prokázali na ledě Toronta velkou soudržnost, chybujícího Pavelce totiž v kabině podrželi. "Bylo to hodně pozitivní. Kluci byli skvělí, hodně i pomohli. Já jsem se snažil na tu chybu co nejrychleji zapomenout a soustředit se na další průběh utkání. Prohrávali jsme o jediný gól a já věřil, že můžeme zápas otočit. Jsem rád, že to kluci dokázali," radoval se.

Podobně hovořil i kapitán Winnipegu Andrew Ladd. "V našem týmu je velká energie, přenášíme si jí na střídačku i do hry. Nešťastné góly občas padají, takový je hokej. Nejdůležitější v takové chvíli je, abychom zůstali pozitivní. To se nám proti Torontu povedlo. Odvedli jsme dobrou práci a vítězství je odměnou pro nás všechny," upozornil důrazný útočník v rozhovoru se zámořskými novináři.

Ačkoli už Jets nemají naději na postup do bojů o Stanley Cup, závěr základní části rozhodně vypustit nechtějí. "Pro Toronto to byl obrovsky důležitý zápas, ale my jsme podali opravdu skvělý výkon. Ani za nepříznivého stavu jsme se nevzdali, povedlo se nám vstřelit několik hezkých gólů. Musíme zůstat pozitivní a dohrát sezonu co nejlépe," uzavřel Ondřej Pavelec.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz