Litvínov sní o medaili, kapitánem Straka. Růžička: Tým jsme přeskupili

Foto: Jan Jindra, hcverva.cz

12. září 2022, 17:00

Ondřej Mach

S početnými změnami v hráčském kádru, částečně novým realizačním týmem a vidinou medaile. Litvínov vstupuje do nové sezony optimisticky naladěný, loňské zklamání z nepostupu do play off nechává za sebou.

„Koukáme dopředu, ne nazpátek. Byl to pro nás neúspěšný ročník, víc k tomu není třeba říkat. Měli jsme dost času, abychom si to zanalyzovali a rozebrali,“ pronesl na pondělní tiskové konferenci generální ředitel Pavel Hynek.

Severočeský klub během letního období pokračoval v nastoleném trendu, který započal před dvěma lety obměnou vedení.

Zajímavé posily a Vladimír Růžička s novým trenérským štábem ho mají vrátit zpátky do vyšších pater extraligové tabulky.

„Koukáme dopředu. Byl to pro nás neúspěšný ročník, víc k tomu není třeba říkat.“

„Jsem rád, že se nám podařilo udržet Vláďu Růžičku. Po odchodu Václava Sýkory do důchodu byli na post asistentů vybráni Karel Mlejnek a Daniel Branda,“ komentuje složení litvínovské střídačky Hynek.

Po dlouhých letech chemici vyrukují do extraligových bojů bez svých legend Viktora Hübla a Františka Lukeše. Pro mnoho fanoušků ještě před časem nepředstavitelné se stalo skutečností, zub času se nicméně zastavit nedá.

„Věděli jsme, že nastanou určité změny, mužstvo jsme přeskupili. Konec Viktora s Frantou je velká ztráta, ale hokejový život není zas tak dlouhý. Chtěl bych jim i všem ostatním hráčům, kteří skončili, poděkovat,“ uvedl hlavní kouč Růžička.

Ze slov litvínovského odchovance a velkého srdcaře jasně cítíte, jak ho loňské selhání trápí. Po svém listopadovém nástupu tým nakopnout a dotáhnout do play off nedokázal, žádný útěk ale nepřicházel v úvahu.

„Konec Viktora s Frantou je velká ztráta, ale hokejový život není zas tak dlouhý.“

S mateřským klubem se teď chce prezentovat diametrálně odlišně. „Bylo to špatné, všichni si to uvědomujeme. Chceme fanouškům dělat radost a věřím, že tým na to máme,“ podotkl Růžička.

Na vzestupu ze suterénu nejvyšší soutěže se má podílet řada nových hráčů střední generace. Verva se na trhu rozhodně nedržela zpátky, pod Krušné hory zlákala Šimona Stránského, Janise Jakse a další perspektivní hokejisty.

„Přišlo hodně kluků, máme šest nových útočníků. Myslím, že jsou to velice kvalitní hráči a ukážou to na ledě. Doufám, že nám hodně pomůžou,“ dodal trenér černožlutých.

Jako povzbuzující faktor vidí náročnou letní přípravu, se kterou je Růžička spokojený. „Hráči pracují velice tvrdě. Zápasy nechci moc hodnotit, protože jsou to přáteláky. Většinu z nich ale kluci odmakali dobře,“ ocenil.

„Musí pro nás být zábava na zimák chodit.“

Po konci Hübla s Lukešem také přichází čas najít nové lídry. Tíhu očekávání na svých bedrech ponese třeba Petr Straka, ve své druhé sezoně na severu dostane na dres kapitánské céčko.

„Je to velká čest, už jen vzhledem k tomu, po kom ho přebírám. Myslím, že to ale není jen o tom, v kabině je nás víc, kdo by se o to měl postarat. Musí pro nás být zábava na zimák chodit,“ pravil Straka.

Foto: Jan Jindra, hcverva.cz

Jeho tým hodlá protivníky trápit rychlou a agresivní hrou. Na Zimním stadionu Ivana Hlinky se ostatně ledová plocha zúžila o zhruba tři metry, což chemici chtějí proměnit ve svou výhodu.

„Přišlo mi, že máme šťávu, abychom ostatní týmy přebruslili,“ prohodil nový kapitán Vervy.

„Z týmu mám skvělý pocit, podle mě je tady obrovský potenciál. Těším se, až to začne a přijdou diváci. Ještě jsem nezažil pořádnou litvínovskou atmosféru,“ přidal se nejlepší litvínovský střelec Patrik Zdráhal v narážce na dobu covidovou.

„Z týmu mám skvělý pocit, podle mě je tady obrovský potenciál.“

S ohledem na pandemii a současné dění ve světě je každopádně ekonomická situace klubu podle vedení stabilní. Vděčí za to zejména většinovému vlastníkovi – skupině Unipetrol.

„To je v dnešní době úplně nejdůležitější. Podařilo se nám přes léto dotáhnout také spolupráci s řadou partnerů. Všem z nich patří poděkování, až po srdcaře z regionu,“ doplnil generální ředitel Hynek.

A cíle Litvínova pro nadcházející rok? „Chceme mít nejvyšší ambice. Nemá cenu si za cíl dávat jen play off, hráči to cítí. Ale samozřejmě máme velký respekt k našim soupeřům, liga bude strašně vyrovnaná,“ uzavřel Růžička.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz