Litvínovské prokletí trvá: Vrchol! zlobí se Růžička. Zdráhalovi jsou body k ničemu

Foto: Hynek Haruda, hcverva.cz

29. ledna 2022, 13:40

Ondřej Mach

Pomalu se z toho stává tradice. Litvínov může střetnutí proti téměř jakémukoliv soupeři nadějně rozehrát, dříve nebo později ale stejně přijde kolaps, který chemiky stojí body. Stejný vzorec se opakoval také v pátečním souboji s posledním Zlínem.

A protože opakování je matka moudrosti, tak znovu – v souboji s posledním Zlínem. Tedy týmem, který se s výrazným odstupem krčí na poslední příčce a už je jednou nohou v Chance lize. 

Severočeši přitom zhruba jedenáct minut před koncem odskočili na skóre 3:1 a nic nenasvědčovalo tomu, že by si měli Berani odvézt jakýkoliv bodový zisk. 

Jenže trápící se protivník i ve složité situaci ukázal nečekané zmrtvýchvstání: během 56 vteřin se prosadil dvakrát a opařenou Vervu zlomil v prodloužení. 

„Hráči si to asi bohužel neuvědomují, ale tohle není normální. Nemůže se stávat, že vedeme a nedohrajeme zápas do vítězného konce. To je opravdu vrchol všeho,“ soptil na pozápasové tiskové konferenci domácí trenér Vladimír Růžička. 

„Hráči si to asi bohužel neuvědomují, ale tohle není normální.“

Jeho družina má v tomto ohledu dlouhodobý problém. Stačí letmo zabrousit do statistik – Litvínov celkem jedenáctkrát ztratil zápas, v němž po první třetině vedl. Jen pro srovnání, s šesti porážkami je na tom pak nejhůř Plzeň. 

A dohromady čtrnáctkrát udeřili černožlutí jako první, po závěrečném hvizdu ale mohli opět pouze věšet hlavy. I v této statistice jsou vůbec nejhorší v celé soutěži. 

„My nemůžeme nic podcenit. Máme plno tutových šancí a nedáváme z nich góly, to není první zápas,“ zlobil se dál Růžička. 

Evidentně hodně rozhořčený před novináře přišel také útočník Patrik Zdráhal. Na ledě odvedl maximum, dva góly sám vstřelil, na třetím se podílel nahrávkou. Jenže ani tak to nestačilo na více než bod. 

„Nebaví mě, když prohráváme a já boduji. Je mi to k ničemu. Dnes jsme byli suverénně horší, na rozdíl od minulého zápasu,“ prohodil nejlepší střelec Vervy. 

„Nebaví mě, když prohráváme a já boduji. Je mi to k ničemu.“

„Byla to úplná mizérie, v obranném pásmu děláme hloupé chyby, jsme nedůrazní a hlavně nám chybí pohyb. Hokej je v dnešní době o pohybu, pokud na to nepřistoupíme, tak se v tabulce bohužel neposuneme,“ dodal naštvaně Zdráhal. 

Jeden z klíčových borců Vervy se na začátku tohoto týdne vrátil po měsíční absenci. A hned potvrdil, jak je pro Severočechy důležitý – ve dvou zápasech nasbíral čtyři body (3+1). 

„Dobře jsem potrénoval, necítím se špatně. Sedli jsme si s klukama ve formaci, máme šance, ale ve finále je to k ničemu. I když nějaké góly dáme, tak vedeme 3:1, a pak prohrajeme doma se Zlínem,“ láteřil v pátek. 

„Kladno boduje a nemáme tak velký náskok. Jestli nezačneme vyhrávat, tak se na nás mohou klidně dotáhnout.“

Chemici program tohoto týdne uzavřou v neděli proti čtrnáctým Rytířům.

„Kladno boduje a nemáme tak velký náskok. Jestli nezačneme vyhrávat, tak se na nás mohou klidně dotáhnout. Dnešní výkon mě mrzí a jsem naštvaný,“ uzavřel Zdráhal.

Foto: E. Beneš, hcverva.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz