Mají šikovné hráče, říká Kelemen o Švýcarech. Chválí gólmany

Miloš Kelemen | Foto: Markéta křížová

19. května 2023, 13:50

Filip Prokeš

(RIGA, od našeho zpravodaje) Po první sezoně v zámoří se Miloš Kelemen rozhodl, že posílí slovenský národní tým na mistrovství světa. Jedna z opor výběru Craiga Ramsayho v zápase proti Švýcarsku poprvé bodovala. K výhře to však i přes statečný výkon Slovákům nepomohlo. Zatím bezchybným Švýcarům podlehli 2:4.

Slovensko sehrálo se Švýcarskem, které do té doby na turnaji ještě neinkasovalo, vyrovnané utkání. Ještě na začátku třetí třetiny byl stav nerozhodný, ale branka Christiana Martiho v 7. minutě tohoto dějství vše změnila. Následně ještě pojistku do prázdné branky přidal Gaetan Haas a bylo rozhodnuto.  

„Měli jsme šance, ale nedokázali jsme je proměnit. Ve třetí třetině nás bohužel začali přehrávat. Samozřejmě jsme rádi, že jsme jim dali dva góly, ale je to bez bodů, takže to nic neřeší,“ říká Miloš Kelemen.

Craig Ramsay po první třetině provedl rošádu v sestavě. Změna se týkala i Kelemena, který se najednou ocitl v druhém útoku. Tento tah se nakonec ukázal jako povedený, když už po pěti minutách druhé třetiny přinesl úspěch. Souhra Kelemena s Kudrnou vyústila v první slovenskou branku.

„Andrej (Kudrna) si pěkně udělal prostor, tak jsem mu puk poslal. Jsem rád, že to tam padlo jemu. Hraje první zápas na šampionátu, takže mu to určitě pomohlo. Ten gól nás nastartoval a začali jsme více jezdit, “ myslí si 23letý forvard.

Uhlídat švýcarský tým na letošním šampionátu není nic jednoduchého. Po třech zápasech se mohli Švýcaři pyšnit skóre 15:0. „Hrají systém založený na bruslení. Mají velmi šikovné hráče, kteří si umí vyměnit puk,“ hodnotí soupeře bývalý hráč Mladé Boleslavi. Síla švýcarského týmu ještě stoupla, když se poprvé na letošním šampionátu představila dvojice z New Jersey Devils - Nico Hirshier a Jonas Siegenthaler.

„Věděli jsme, že jsou na ledě. Jsou to velmi kvalitní hráči, ale nemohli jsme si hlídat jen je,“ říká dále slovenský křídelník.

 

I přes obavy před začátkem turnaje, jsou nakonec slovenští brankáři silnou stránkou týmu. Po Stanislavu Škorvánkovi, přišel v posledních dvou utkáních čas Samuela Hlavaje.

„Chytal výborně. Oba zápasy odchytal skvěle, stejně jako Škorvi (Stanislav Škorvánek). Svými výkony nám moc pomáhají, “ komentuje situaci ve slovenském brankovišti Kelemen. 

Naopak prostor pro zlepšení vidí slovenský útočník v přesilovkách. „Je vidět, že v hokeji na takové úrovni jsou přesilovky stěžejní. Musíme si k tomu sednout a říct si, co nefunguje. Hlavně to chce více střelby,“ říká člen první přesilovkové pětky Miloš Kelemen.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz