Místo hokeje zubařina. Český mladík končí kariéru, trápí ho zranění

Foto: EYOF 2019

25. července 2023, 14:04

Ondřej Mach

Důležité rozhodnutí oznámil prostřednictvím sociálních sítí Marek Bláha: v pouhých 21 letech dokráčel na konec své hokejové cesty. Důvodem jsou vleklé zdravotní potíže.

„Ahoj všichni, jak již mnoho z vás ví, potýkám se dlouhodobě se zdravotními problémy,“ vyťukal Bláha.

A pokračoval: „Při intenzivním tréninku a zátěži cítím silné bolesti, a proto jsem nucen oznámit, že musím opustit hokej na vrcholové úrovni...“

„Při intenzivním tréninku a zátěži cítím silné bolesti.“

„Vždy jsem naštěstí věnoval hodně času škole, a proto tak mohu s radostí sdělit, že od následujícího akademického roku započne má cesta k titulu MDDr.,“ dodal talentovaný obránce a připojil snímek před Lékařskou fakultou Univerzity Karlovy v Plzni. 

Bláha se od léta 2020 rozvíjel ve Finsku, minulou sezonu ale odehrál jen tři klání za juniorský tým TUTO Hockey. O rok dřív nakoukl osmkrát do Mestis ligy, což je jeho jediná zkušenost s dospělým hokejem.

„Doufám, že vás všechny v budoucnu uvidím ve své ordinaci.“

V akademii Sparty měl předtím pověst jednoho z největších defenzivních talentů ročníku 2002. Své vrstevníky předčil v bruslení nebo kreativitě, na ledě jste si ho obvykle všimli díky charakteristickému stylu i drobné postavě.

Mimo to pravidelně dostával pozvánky od reprezentačních trenérů: postupně nastupoval za všechny mládežnické kategorie. Objevil se třeba na Hlinka Gretzky Cupu nebo World U17 Hockey Challenge.

Myšlenky na studium zmínil už před třemi lety v dotazníku hokej.cz. Nyní úplně nová etapa jeho života skutečně nastává: pražský rodák se touží stát zubním lékařem.

„Rád bych poděkoval všem, co mě mou hokejovou kariérou provázeli. Byla to jízda! Nyní je však na čase změnit priority. Doufám, že vás všechny v budoucnu uvidím ve své ordinaci,“ uzavírá Bláha.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Marek Bláha (@blaha_8)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz